Menú

Les restriccions de Catalá a les revetles falleres “castiguen les comissions i fomenten el botelló”

La regidora socialista Nuria Llopis ha criticat que “els únics perjudicats per les restriccions que el govern de Catalá vol aplicar a les revetles falleres seran els propis fallers i falleres, que pagaran la factura d’un problema que ni generen ells ni es resoldrà per impedir a les comissions que posen una barra més enllà de les dues del matí. És més, restringir els horaris de les barres falleres l’única cosa que aconseguirà és multiplicar el botelló per tota la ciutat”, ha denunciat.

“El Bàndol de Falles 2024 només té una conclusió i és que els únics i les úniques perjudicades són els que fan possible la festa, que són els fallers i les falleres. Perquè mantindre les revetles fins a les 4 de la matinada, però prohibir la venda d’alcohol a les comissions a partir de les 2 no soluciona el problema nocturn sinó que fomenta i incita al botelló”, ha incidit l’edil socialista.

Llopis, a més, ha assenyalat que el Bàndol de les Falles tan sols estableix restriccions per a les barres que munten les comissions falleres, ja que la resta d’establiments d’oci que romanguen oberts podran continuar dispensant begudes fins a l’hora de tancament, la qual cosa suposa un greuge per a les barres que munten els fallers i falleres.

I és que, l’edil socialista ha recordat que la recaptació procedent de les revetles és “una de les majors fonts d’ingressos per a les comissions falleres i privar-les d’aquests recursos tindrà un impacte molt negatiu en les Falles de 2025. A ningú se li escapa que els ingressos que no puguen obtindre les comissions al llarg de 2024 es veuran reflectit al final en les Falles de l’any que ve”, ha continuat. Per a Llopis aquestes restriccions que pretén aplicar el govern de Catalá demostren “la seua poca empatia amb les falles de la ciutat, que aconsegueixen quadrar els seus pressupostos cada any amb molt d’esforç dels seus fallers i falleres perquè ara es vegen privades d’una gran part dels seus ingressos per una decisió capritxosa i que, al final, acabarà provocant un problema major, que és la multiplicació dels botellons”, ha finalitzat.