Menú

Catalá ha d’apartar a Badenas d’Ocupació perquè “que ni entén ni sap gestionar”

El regidor socialista Borja Sanjuán ha qüestionat la capacitat del número dos de María José Catalá, Juanma Badenas, de Vox per a ocupar la Regidoria d’Ocupació a l’Ajuntament de València, després d’haver anunciat no sols a supressió del programa d’impuls de les dones als llocs directius que elaborava el consistori al costat de la CEV sinó, a més, una suposada denúncia contra la portaveu socialista, Sandra Gómez, per posar aquesta en marxa aquesta eina de la mà dels empresaris i les empresàries de la ciutat per a ajudar les dones a trencar el sostre de cristall i accedir a llocs directius. 

“Al senyor Badenas caldria prendre-s’ho de broma si no fora perquè ocupa un lloc en el govern de María José Catalá. Està presumint, amb supina ignorància, de suprimir un programa que realitzàvem al costat de l’empresariat valencià per a promocionar a dones en llocs directius. No entén absolutament res de les competències que la senyora Catalá li ha manat gestionar”, ha retret l’edil socialista després de conéixer les declaracions de Badenas avançant una suposada denúncia en els jutjats contra els socialistes per impulsar un programa que ha proporcionat ajuda a les dones de València durant els últims anys.

El portaveu adjunt dels socialistes a la ciutat li ha recomanat al responsable de Vox que si vol estalviar-li “costos inútils” a l’Ajuntament ha de mirar al seu sou. “La realitat és que si està tan preocupat pel cost públic i pel balafiament de les administracions públiques, hauria de mirar cada mes a la seua nòmina perquè no hi ha diners pitjors gastats que el que està emprant l’Ajuntament de València per a posar a un ultra i a un incapaç al capdavant de polítiques que ni entén que ni comprén ni sap gestionar”, ha etzibat.

Sanjuán ha insistit que la responsable de mantindre a un “masclista” al capdavant de l’àrea d’emprenedoria i ocupació és María José Catalá i li ha tornat a reclamar que li cesse de manera immediata de les seues competències “si no vol continuar sent còmplice de les seues mesures masclistes i sectàries”.

“Ella ha sigut qui li ha entregat la Regidoria i la que li està permetent que destrosse tant el Pacte de l’Ocupació, que s’havia desenvolupat amb èxit per part dels sindicats i la patronal des de fa anys, com la supressió d’un programa tan important per a les dones com Lidereses o l’eliminació de les accions positives per a impulsar l’ocupació entre els col·lectius amb major dificultat d’accés al mercat laboral”, ha manifestat Sanjuán, qui ha recordat que Catalá va ser qui va començar el desmantellament dels programes d’ocupació que s’han desenvolupat en els últims anys i que han portat a la ciutat a rècord d’afiliacions, amb l’acomiadament dels orientadors laborals de Barris per la Ocupació.