Menú

Gómez: “La rendició de Catalá a la *APV exclou a València de les ciutats innovadores”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació presentarà una moció al pròxim ple municipal contra “la claudicació vergonyosa i intolerable” de María José Catalá davant l’Autoritat Portuària de València. “És l’única decisió real que ha pres en aquests mesos al capdavant de l’Alcaldia, renunciar a gestionar un espai únic de la ciutat i entregar-li’l al Port perquè el privatitze”, ha denunciat i ha advertit que aquesta decisió “exclou a València de les ciutats innovadores que generen riquesa, activitat econòmica i ocupació de qualitat”.

Gómez ha reivindicat el treball realitzat durant aquests anys per a “resoldre el desastre administratiu i econòmic que heretem del Partit Popular” perquè “sembla que a Catalá se li oblida que La Marina estava avançant com a enclavament tecnològic i el Govern de Pedro Sánchez va pagar la major part del deute de La Marina de València, més de 300 milions”. Així, ha recordat que el PP “va deixar un espai atrotinat i desmembrat i ara que es troba amb un enclavament sanejat i únic, renúncia a la seua gestió”.

“Catalá s’està burlant d’aquesta ciutat i està entregant la seua principal capital a mans alienes”, ha postil·lat i advertit que “privatitzar La Mariana és equivalent a privatitzar un barri de València”. Alguna cosa que ha titllat de “intolerable i humiliant per als valencians i valencianes”.

Així, la portaveu socialista ha reiterat que l’acord que subscrivia ahir Catalá juntament amb la presidenta del Port de València “suposa una derrota històrica perquè suposa renunciar al govern i a la gestió d’un dels espais més importants” i perquè “suposa la privatització de més de 275.000 metres quadrats espai que hui estava sota la tutela de l’Ajuntament de València”. Ha explicat que això “ens havia permés atraure inversions, empreses d’innovació i obrir-ho a la ciutadania”.

No obstant això, ha denunciat que amb la claudicació de Catalá “es quedarà en mans d’una empresa privada i no sabem amb quin propòsit ni objectiu concrets” però, ha apuntat, “segur que estarà molt allunyat als principis que nosaltres estàvem desenvolupant de sostenibilitat, de participació o de desenvolupament innovador”.

A més, ha ressaltat que una altra de les conseqüències de la renúncia de Catalá a gestionar La Marina és que “també perdem l’última oportunitat que li quedava a l’Ajuntament de València de poder generar un clúster tecnològic, després de la renúncia de Catalá a desenvolupar Vara de Quart i el PAI del Grau”. “Només ens quedava La Marina perquè València formara part de les ciutats tecnològiques i innovadores que generaren riquesa, activitat econòmica i ocupació de qualitat”, ha valorat.

Sandra Gómez ha insistit que era “l’únic espai” que quedava a la ciutat per a “desenvolupar un ecosistema innovador i amb la renúncia i privatització que s’ha fet d’aquest gran enclavament, la ciutat de València perd l’últim espai que quedava per a desenvolupar innovació i talent”.