Menú

Sandra Gómez denúncia davant el Síndic de Greuges l’ocultació de Catalá del seu sou en la VIU

La portaveu socialista Sandra Gómez ha anunciat que el grup municipal socialista presentarà una denúncia davant el Síndic de Greuges perquè òbriga una investigació a María José Catalá per ocultar tots els ingressos que ha obtingut al marge de les seues retribucions de l’Ajuntament de València. “Recorrerem al Síndic de Greuges perquè investigue els salaris percebuts per Catalá en els últims anys fora de l’Ajuntament i que ha ocultat en les seues declaracions de béns després de conéixer la resolució que acaba de dictar sobre l’alcaldessa de Castelló en la qual li enlletgia que no fera públiques les rendes que percebia al marge de les seues retribució com a alcaldessa”, ha manifestat.

Gómez ha incidit en què la investigació que el Síndic de Greuges ha obert a l’alcaldessa de Castelló “encaixa perfectament amb el cas de la senyora Catalá, que porta dos anys evitant dir quant ha cobrat com a professora de la VIU, una universitat que, a més, ella mateixa va privatitzar quan era consellera”, ha continuat.

Per a la líder dels socialistes a València, “el primer deure de qualsevol càrrec públic, especialment de la que és alcaldessa d’aquesta ciutat, és ser clara i transparent sobre les retribucions que rep d’altres organitzacions privades. I més encara quan el seu propi partit polític acaba de presentar una esmena en Les Corts per a laminar les subvencions a les universitats públiques per a ficar en el repartiment a la VIU, la universitat que va privatitzar Catalá i que li paga un sou que ella oculta”, ha explicat.

La portaveu socialista ha fet referència així a les esmena que han presentat conjuntament el PP i Vox per a retallar la línia de subvencions que reben les universitats públiques i distribuir eixos diners entre les privades com la VIU i la Cardenal Herrera, dos de les universitats amb les quals Catalá ha mantingut una vinculació professional.

Gómez ha assenyalat que Catalá no és l’única component del govern municipal que ha mantingut una relació laboral amb la VIU, ja que el seu segon, el portaveu de Vox, Juanma Badenas, va ser rector de la mateixa universitat durant el govern del PP. Així mateix, ha recordat que Catalá va rebutjar recentment una moció dels socialistes per a aplicar la màxima transparència en la retribució dels càrrecs públics i que instava a fer públics, precisament, el detall dels salaris percebuts, alguna cosa que no es produeix actualment en el consistori, tal com confirma el cas Catalá.