Menú

Els socialistes demanen avançar la presentació del cartell de les Falles 2024

La regidora socialista Nuria Llopis ha anunciat una moció a la pròxima comissió de Cultura perquè l’Ajuntament avance la presentació del pròxim cartell de les Falles de 2024 i convoque ja el concurs públic per al seu disseny. Llopis ha assenyalat que les Falles podrien treballar amb més tranquil·litat coneixent amb una mica més d’antelació el disseny de la imatge de les Falles, un dels elements clau per a la promoció de les festes més internacionals de la ciutat.

L’edil ha posat com a exemple la situació d’una altra de les festes grans de la ciutat, la Setmana Santa Marinera, que ja compta amb el cartell de l’any que ve i pot treballar adequadament en la promoció de l’esdeveniment. “Avançant el concurs, les Falles podries disposar de més temps per a treballar en la promoció de les festes, alguna cosa que demanden totes les comissions, ja que es podria planificar tot amb més temps”, ha afegit.

Llopis ha acusat l’actual govern de PP i Vox de seguir paralitzat i generar un retard generalitzat i una sensació d’improvisació en tots els actes fallers que organitza l’Ajuntament de València. Per això, ha incidit en la necessitat que Catalá es pose a treballar i accelere el concurs de les Falles de 2024 per a no arribar tard a la promoció de les nostres festes.

“L’Ajuntament de València no pot continuar donant aquestes mostres de desgana i de desinterés amb les nostres Falles. Per això, posarem l’accent en la nostra moció en la necessitat que el govern de PP i Vox comencen ja amb els tràmits per a llançar com més prompte millor el concurs de la imatge de les Falles”, ha manifestat.

Per a Llopis, la reorganització del govern municipal i la designació d’un regidor en exclusiva per a Falles, sense competències en la resta de festes municipals, no ha suposat una millora en l’organització dels actes fallers sinó a l’inrevés, “ha desembocat un major caos i desorganització”.

“És inconcebible que, tenint una regidoria específica de Falles, l’organització dels actes siga fins i tot pitjor, més improvisada. Ho vam poder veure fa uns dies en la VII aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO. Una celebració que es va convocar només amb dos dies d’antelació, amb un evident menyspreu als sectors fallers, i amb un programa absolutament descafeïnat”, ha continuat.

L’edil insta el govern de PP i Vox “a començar a treballar per les nostres festes d’una vegada per a no caure de nou en els retards que es van produir durant la presentació dels esbossos de les falles municipals. Amb els cartells de les Falles no podem cometre el mateix error”, ha insistit.

“València ha sigut capital del disseny i el cartell de Falles és un element fonamental per a la promoció. Cal prendre exemple de les festes que ho estan fent bé com la Setmana Santa Marinera, que va presentar el seu cartell aquest dimecres passat”, ha incidit.

La regidora socialista ha destacat que la moció proposa iniciar el concurs públic per a l’elaboració dels cartells de 2024 com més prompte millor “així com que es posen les bases perquè l’any que ve es puga avançar el procés. Les Falles es mereixen un govern amb ganes i no un paralitzat com el de Catalá i Vox”, ha finalitzat.