Menú

Sandra Gómez denunciarà per delicte d’odi al número 2 de Catalá

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació presentarà una denúncia per delicte d’odi al número 2 de María José Catalá i portaveu de Vox, Juanma Badenas, qui anit en un programa de televisió va fer declaracions racistes i xenòfobes vinculant immigració i ètnies espanyoles a delinqüència i violència masclista.

Gómez ha manifestat que aquestes declaracions “enrojolen a qualsevol demòcrata” i “haurien d’avergonyir profundament a qui comparteix Junta de Govern amb ell”. “És una pena que aquest siga el peatge que ha de pagar Catalá per a tindre l’alcaldia de València”, ha afirmat.

Per això, ha emplaçat a María José Catalá a manifestar de manera pública el seu més contundent rebuig a les declaracions racistes i masclistes del seu número dos en el govern municipal. “El senyor Badenas està en la Junta de Govern perquè la senyora Catalá li va obrir les portes de l’Ajuntament de bat a bat i si no reprova les seues manifestacions serà còmplice i responsable en primera persona d’unes manifestacions que ens avergonyeixen com a societat. La senyora Catalá té una oportunitat de rectificar al seu número dos i no permetre aquest tipus de declaracions mai més de la boca d’algú que ha de representar a tots els valencians i valencianes”, ha continuat.

“Perquè ella siga alcaldessa no ens pot fer engolir als valencians i valencianes amb personatges d’aquesta qualitat moral. Perquè el senyor Badenas no sols és un xenòfob i un masclista. És que, a més, clarament està fent una proclama i una incitació a l’odi contra el col·lectiu migrant”, ha manifestat.

Gómez ha destacat que no és la primera ocasió en la qual el número dos de Catalá realitza comentaris “vergonyosos i vergonyants per a un representant públic”, ja que fa a penes unes setmanes va justificar el nazisme en defensar que ser nazi no era cap delicte en un mitjà de comunicació.

Així, davant els comentaris racistes, masclistes i d’incitació a l’odi, Gómez ha anunciat que el Partit Socialista interposarà una denúncia per un delicte d’odi contra el portaveu de Vox a l’Ajuntament de València i número dos de Catalá. “Vull anunciar que interposarem una denúncia per delicte d’odi perquè entenem que les declaracions que va fer ahir en un programa de màxima audiència poden incitar a l’odi enfront del col·lectiu immigrant, ja que el va assenyalar i els va acusar de ser els únics responsables de ser autors de la violència masclista que assassina i mata a les dones. Sent un país sensibilitzat amb aquesta problemàtica, ens preocupa que aquestes declaracions puguen confondre a molta gent, incitant-los a l’odi i a l’assenyalament del col·lectiu migrant”, ha relatat.

Gómez, a més, ha refutat els comentaris xenòfobs i masclistes de Badenas amb les dades oficials del Ministeri “que demostren la falsedat de les seues declaracions”. “Els informes confirmen, en contra del que diu el portaveu de Vox, que la immensa majoria dels autors de violència de gènere són persones nascudes a Espanya. Per això, no sols és masclista i xenòfob sinó també un ignorant. I com les seues manifestacions falses poden ser constitutives d’un delicte d’odi, volem que siga la Fiscalia i la Justícia les que determinen si aquest personatge pot continuar representant a la ciutat de València”, ha finalitzat.