Menú

Catalá obri de nou el centre de València al vehicle privat

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que Catalá ha tornat a obrir el centre històric al vehicle privat “en una decisió que retorna la contaminació i el soroll als seus carrers i que posa a València en una adreça absolutament contrària a la de la resta de ciutats del món, que estan apostant per restringir el trànsit privat per a ampliar l’espai per als vianants”.

“El PP, amb els canvis que ha anunciat aquesta vesprada en la Mesa de Mobilitat, trenca amb les polítiques de pacificació del trànsit que s’havien realitzat durant els últims huit anys i que havien acostat a València a la resta de ciutats europees en la recuperació d’espai per als vianants. En la pràctica, les mesures de Catalá obrin els carrers del centre històric al trànsit de pas, al conductor oportunista, que podrà utilitzar-les com una drecera perjudicant els veïns i veïnes d’aquesta zona i als vianants”, ha continuat l’edil.

Per a Pérez, aquesta decisió “s’emmarca dins de la política de mobilitat que està duent a terme el Partit Popular a la ciutat de València en els últims mesos i que té com a objectiu exclusivament facilitar al màxim els desplaçaments amb cotxe”. “La senyora Catalá porta a València en direcció contrària a la de la resta de les ciutats europees, on la prioritat es col·loca sobre el transport públic sostenible i sobre l’ús per als vianants dels carrers o de les bicicletes. És un contrasentit perquè retorna a la nostra ciutat al segle passat, quan els cotxes eren la mesura de tot i la plaça de la Verge o de l’Ajuntament eren tan sols un aparcament. Les ciutats ara estan compromeses amb el canvi climàtic i totes elles, sense excepció, estan treballant en mesures de contenció dels desplaçaments en vehicles privats i en l’increment de les zones per als vianants. Totes menys València per culpa del negacionisme de Catalá”, ha manifestat.

L’edil socialista, a més, ha criticat la rectificació del Partit Popular sobre les cambres de la APR, ja que “a pesar que durant els huit anys d’oposició i també en campanya electoral van garantir que anaven a apagar-les, enganyant els veïns i veïnes, ara rectifiquen i sostenen que les mantindran. Es van comprometre a apagar-les i ara, després de recaptar en solo uns mesos 1,8 milions d’euros, rectifiquen i sostenen que les deixaran”, ha subratllat.

Catalá contra la Policia Nacional

La regidora socialista, a més, ha criticat amb duresa a Catalá per “seguir obstinada a buscar excuses per a tapar la desorganització i el caos que ha generat en la Policia Local de València. La senyora Catalá no pot carregar sobre la Policia Nacional la seua incompetència per a atendre els problemes de convivència que tenen els barris de la ciutat”.

“Els veïns i veïnes d’alguns barris porten reclamant-li des de fa sis mesos que es reunisca amb ells per a exposar-li els seus problemes i la senyora Catalá ha sigut incapaç d’asseure’s per a atendre’ls. No pot asseure’s ara amb la Policia Nacional per a llançar-li retrets i acusacions mentre ella ni s’ha reunit amb els veïns i veïnes ni ha activat una sola mesura social per a atendre els problemes de convivència ni ha resolt encara la falta de direcció política en la Policia Local que impedeix donar una resposta eficaç als problemes dels nostres barris”, ha dit. “El que hauria de fer Catalá és abandonar ja les excuses, deixar d’assenyalar a uns altres, en aquest cas la Policia Nacional que està treballant intensament, i posar-se a treballar i a oferir una coordinació de veritat per a resoldre els problemes de convivència que són de la seua responsabilitat”, ha finalitzat.