Menú

Els socialistes presentaran al·legacions perquè Catalá rectifique i recupere els plans de prevenció de la ludopatia

La regidora socialista Elisa Valía ha anunciat que el Partit Socialista presentarà al·legacions al pressupost de l’Ajuntament de València perquè el Govern de Catalá “rectifique i recupere les ajudes en matèria de prevenció per a les addiccions que ha eliminat dels comptes municipals per a 2024. El PP i Vox estan actuant coordinadament a l’Ajuntament i en la Generalitat per a atacar dos pilars fonamentals de la Llei del Joc que va aprovar el govern progressista en la legislatura anterior: les limitacions de les cases d’apostes al costat dels col·legis per a protegir els nostres menors d’una banda i els programes de prevenció que ens permetien ajudar els nostres joves a combatre l’addicció al joc en línia, un problema que s’ha disparat en els últims anys i que sembla que a la senyora Catalá vol continuar encoratjant”, ha manifestat.

Valía s’ha manifestat en aquests termes després de reunir-se amb el president de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, dins de la ronda de contactes que ha iniciat el grup municipal socialista per a impedir la modificació de la Llei del Joc que estan impulsant el PP i Vox per a alçar les restriccions a les cases d’apostes.

L’edil ha destacat que el president de la Unió de Consumidors li ha traslladat que un dels principals problemes que pretenia atallar la Llei del Joc era l’increment exponencial de joves “enganxats a les apostes en línia, un aspecte que la senyora Catalá ha atacat directament de manera irresponsable en eliminar dels pressupostos municipals de l’any que ve els 400.000 euros que es destinaven per a plans de prevenció d’addiccions. Aquests programes eren, precisament, els que formaven als nostres joves per a evitar que caigueren en mans de les apostes en línia”, ha incidit.

A conseqüència d’aquesta situació, Valía ha avançat que els socialistes presentaran al·legacions als pressupostos municipals “no sols perquè es recuperen els 400.000 euros que es destinaven a la prevenció d’addiccions sinó perquè s’incremente aquesta partida substancialment. No podem permetre que els governs de PP i Vox continuen perjudicant els nostres joves en benefici del lobby del joc perquè els que perden són els nostres veïns i veïnes. Els nostres barris no són casinos ni cases d’apostes com pretén Catalá i el senyor Mazón al costat dels seus socis de Vox”, ha continuat.