Menú

Catalá inicia el seu programa de reversió d’àrees per als vianants eliminant voreres al carrer de la Pau

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que Catalá ha començat el seu “programa de reversió dels espais per als vianants que va guanyar València de la mà de l’anterior govern progressista retallant voreres en la confluència del carrer de la Pau i de la nova plaça de la Reina. I ho ha fet, a més, en contra de l’informe tècnic municipal que desaconsellava aquesta actuació”, ha manifestat. Un informe, ha apuntat l’edil, que “ha desaparegut de l’expedient, una manera de procedir absolutament irregular i per la qual també demanarem explicacions al govern de PP i Vox”.

La regidora ha recordat que la proposta de Catalá, confirmada pel seu regidor de Mobilitat en l’últim ple, per a portar fins a sis línies de l’EMT a la plaça de l’Ajuntament pel carrer Sant Vicent obligarà el consistori a retallar en 1,80 metres les voreres de l’últim tram del carrer de la Pau i a col·locar de nou un semàfor que interromprà el pas dels vianants per a permetre el dels vehicles.

“Des del Partit Socialista entenem la proposta per a acostar les línies d’EMT a la plaça de l’Ajuntament, però rebutgem completament la decisió de triar l’opció que suposa eliminar espai per als vianants en un entorn actualment recuperat per als veïns i veïnes com és la plaça de la Reina i més quan els tècnics municipals s’han manifestat obertament en contra. I tot pel capritx ideològic de Catalá de retornar el carrer Colón al vehicle privat”, ha continuat.

Per a Pérez, els informes aportats “que, malgrat el que va dir el regidor, sí que van ser sol·licitats per l’EMT i Mobilitat com queda constància en l’expedient”, plantegen diversos dubtes més enllà de la necessitat d’escometre una important obra perquè el carrer de la Pau puga assumir l’elevat pas de vehicles. “Per què no s’ha estudiat el carrer Sant Vicent? L’informe sobre l’últim tram del carrer de la Pau posa de manifest les dificultats de fer compatible un major trànsit amb l’actual flux per als vianants. Però, i a Sant Vicent, un carrer que hui dia és en la pràctica semipeatonal i amb voreres més estretes que el carrer de la Pau?”, ha incidit.

La regidora socialista ha criticat que amb aquesta actuació al carrer de la Pau el PP de Catalá “confirma el seu programa de reversió dels espais per als vianants que es van conquistar durant l’anterior govern progressista per a tornar a donar-li el protagonisme al vehicle privat. Una decisió que va en direcció contrària a les polítiques que estan implementant la resta de ciutats d’Europa. Des del Grup Municipal Socialista no entenem que problema té la senyora Catalá amb els vianants. Per què per a Catalá ha de ser sempre el vianant el perjudicat d’aquestes actuacions quan hi havia altres opcions?”, s’ha preguntat.

Pérez, de fet, ha exposat les alternatives que havien proposat els socialistes per a acostar les línies de l’EMT “i que no suposarien la pèrdua d’espai per als vianants. A l’inrevés, es garantiria espai reservat perquè els veïns i veïnes de València puguen gaudir caminant”. L’edil ha destacat que de tocar el carrer Colón, els socialistes haurien apostat per incrementar les voreres, donant prioritat de veritat al vianant i dirigint el bus al centre per Poeta Querol, una via que té suficient amplitud per a absorbir el trànsit”, ha finalitzat.