Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que blinde en l’ordenança la renúncia al circ amb animals

La regidora socialista Maite Ibáñez ha reclamat a María José Catalá que “deixe de mirar al passat i descarte pública i rotundament la possibilitat d’autoritzar el retorn a València de circs amb animals a través d’una modificació de les ordenances municipals. Aquest govern de PP i Vox està donant mostres contínuament de la seua intenció de fer tornar a la ciutat als seus temps més foscos com ja va fer amb els bous al carrer, una pràctica que implica el maltractament animal. Així, davant el risc que Catalá continue renunciant als avanços en matèria de benestar animal que va aconseguir l’anterior govern progressista, els socialistes exigim que garantisca mitjançant l’ordenança municipal que el circ amb animals no tornarà a la ciutat”, ha afegit. 

“El circ amb animals sempre és un retrocés i per això exigim a l’alcaldessa María José Catalá que no torne al passat, que no renuncie als avanços aconseguits amb l’anterior govern progressista en matèria de benestar animal i que garantisca que València no tornarà a tindre mai més circ amb animals mitjançant una modificació de la normativa municipal”, ha manifestat.

La regidora ha recordat que només la llei autonòmica impedeix la celebració d’aquesta mena d’espectacles amb animals i ha insistit en el risc que es modifique per la presència de Vox en l’executiu autonòmic.

L’edil socialista ha incidit en què les companyies valencianes han aconseguit elaborar espectacles circenses “de gran qualitat, amb uns projectes artístics magnífics que no utilitzen animals perquè s’ha avançat molt en benestar animal. Ho veiem, per exemple, en el festival Contorsions que iniciem amb l’anterior govern progressista o, recentment, en la Nit del Circ, en la qual, per cert, ens haguera agradat veure a algú del govern de Catalá fent costat al sector”, ha continuat.

Per a Ibáñez, ja hi ha exemples d’enorme èxit entre el sector circense valencià amb espectacles sense animals com el de Rafa Pla, el Gran Fele, Premi Nacional del Circ del Ministeri de Cultura, que és un referent dins del circ contemporani valencià i que ens ha ensenyat les històries de circ sense comptar amb animals”.

En aquest sentit, la regidora socialista ha exigit a Catalá “que no caiga en la temptació de tornar a un passat de la ciutat en el qual es respectaven els drets dels animals perquè el present i el futur del circ només passa per l’organització d’espectacles sense animals”, ha finalitzat.