Menú

Sandra Gómez denuncia que el PP ha encarregat un estudi que paralitza el PAI del Grau fins a 2026

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha denunciat que el govern de PP i Vox condemna al PAI del Grau a no poder desenvolupar-se després de rebutjar la moció dels socialistes per a continuar amb el canvi de planejament del sector que havia iniciat l’anterior govern progressista. “El PP ha certificat que no desenvoluparà el PAI del Grau aquesta legislatura perquè la Generalitat ha inclòs en els seus pressupostos un estudi de planejament que, com a mínim, tardarà tres anys a oferir resultats”, ha manifestat Gómez després de la comissió d’Urbanisme que s’ha desenvolupat aquest matí.

La líder dels socialistes s’ha referit així a la partida que incorporen els pressupostos de la Generalitat per a realitzar un Estudi de Planejament de la Prolongació Passeig Albereda a la Mar i la Recuperació Paisatgística del vell llit del va riure Túria amb una dotació de 175.000 euros. Es tracta, ha explicat, d’una partida pluriennal que finalitzarà en tres anys i que suposa que no hi haurà planejament fins a 2026, deixant per a després el projecte d’urbanització i reparcel·lació, dos tràmits que han de realitzar-se abans de l’inici de les obres i que tenen una previsió de dos anys.

Gómez ha informat que el PP ha confirmat en la comissió que no seguirà amb la tramitació del nou planejament que havia iniciat l’anterior govern progressista i que mantindrà l’existent que contempla canals navegables, el circuit de F1 que descarten els propietaris i una rotonda que talla el llit del Túria.

“El govern de PP i Vox deia que venia a desembossar la ciutat i el que està fent és paralitzar-la, frenant els projectes que ja estaven en marxa i que donaven una solució a un problema que havia generat el propi Partit Popular en el Grau”, ha continuat.

La líder dels socialistes ha criticat que el govern municipal haja optat per mantindre l’antic planejament i tractar de canviar sobre la marxa alguns elements a través del projecte d’urbanització. “Resulta evident que un projecte d’urbanització no pot modificar tots aquests elements sense modificar el planejament. Optar per aquesta via l’única cosa que cerca és evitar els informes preceptius que requereix un canvi de planejament així com la participació que comportaria, furtant el seu dret a la ciutadania”, ha afegit.

Per a Gómez, l’intent del PP de dissenyar una ciutat a colp d’improvisació “hipoteca el futur de la pròpia ciutat i la de tots els valencians i valencianes. La ciutat no pot projectar-se al marge dels llits establits, sense els informes pertinents i la participació corresponent. No podem permetre renunciar a seguir els tràmits legals per a quedar-nos amb un planejament obsolet que no respon a les necessitats actuals i futures de la ciutat ni a la normativa autonòmica estatal ni europea en matèries com la perspectiva de gènere, mediambiental, d’habitatge, etcètera”.