Menú

Sandra Gómez denuncia que la “tisorada” de Catalá suma “de moment” 53 milions

La portaveu socialista critica que la “estafa fiscal” de Catalá beneficia als que més tenen i penalitza “als que s’alcen tots els dies a treballar”

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha denunciat que la “estafa fiscal” per la qual Catalá “ha pactat i ens ha fet engolir amb la ultradreta” a l’Ajuntament suposarà una retallada de més de 70 milions d’euros en inversions i serveis per a tota la ciutadania. “Quan Catalá parla d’estalvi en impostos està intentant amagar la tisorada que aplicarà a serveis que reben els valencians i valencianes i a les obres de millora de la nostra ciutat que projectem des de l’anterior govern progressista. De moment, la senyora Catalá ja ha anunciat que elimina programes i projectes que ascendeixen a més de 53 milions d’euros”. 

“L’estalvi que planteja la senyora Catalá no és per a tots sinó per a qui més té, per a les rendes de patrimoni i per a les grans superfícies comercials. A les persones treballadores que tots els dies es posen el despertador per a anar a treballar els donarà engrunes, un estalvi d’entre 20 i 40 euros a l’any. I a canvi perdran inversions i serveis públics. És a dir, seran les víctimes de l’estafa fiscal de Catalá”, ha argumentat la líder dels socialistes. Gómez ha detallat que mentre una família de Pla del Remei s’estalviarà aproximadament 500 euros d’IBI i una gran superfície una mica més de 30.000 euros, un resident de Benimàmet, per exemple, tan sols deixarà de pagar uns 30 euros.

“Ho pot disfressar com vulga, però l’estafa fiscal que ha dissenyat Catalá de la mà de l’extrema dreta porta aparellat una tisorada de 70 milions d’euros en inversions i en serveis. Al llarg d’estos quatre mesos de Catalá al capdavant de l’Ajuntament, ja ens ha mostrat algunes obres i serveis on ficarà la tisora”, ha indicat abans de detallar alguna de les partides i projectes que el PP i Vox ja han anunciat que desapareixeran dels pròxims pressupostos municipals i que es poden quantificar en més de 53 milions d’euros.

La portaveu socialista ha citat els projectes del Corredor Verd, Pérez Galdós i Giorgeta, la plaça de Sant Agustí o el Jardí de Jesuïtes, “que Catalá i el seu govern ja ha dit que no mantindran per falta de pressupost o per falta de voluntat”. Així mateix, ha enumerat altres projectes que han eixit ja dels pressupostos municipals com el centre de gimnàstica artística que estava previst en les naus de Ership en el Grau o el poliesportiu de Sant Isidre.

Igualment, ha confirmat que Catalá també ha confirmat que eliminarà el programa Amunt Persianes que comptava amb un pressupost de dos milions d’euros perquè autònoms pogueren obrir el seu negoci en locals comercials que estigueren tancats i que havia permés generar més de 150 nous comerços en els diferents barris de la ciutat o la retallada d’un 67% de les inversions en el Palau de Congressos. “El Palau de Congressos és un pilar fonamental per a generar activitat econòmica a la nostra ciutat, però el PP està decidit a ficar tisora i retornar a la ciutat a un model de turisme ‘low cost”, ha dit.

Finalment, ha recordat que les retallades també han passat factura als majors, “ja que de la subvenció que rebien els centres d’activitats per a majors es retallarà en 36.000 euros, 600 euros menys per a cadascun dels 51 centres. Això tindrà una repercussió directa en la celebració d’activitats com a ball, teatre o tallers de memòria”, ha especificat.

“Este estalvi que està venent la senyora Catalá no és per a tots sinó només per a qui més té, les rendes de patrimoni i les grans superfícies. La resta de veïns i veïnes, les rendes mitjanes i els treballadors a penes s’estalviaran uns pocs euros i a canvi perdran serveis i projectes de millora de la ciutat”, ha finalitzat.