Menú

Gómez lamenta que Catalá paralitze tot en lloc d’exigir a Mériton que complisca les seues obligacions

La portaveu socialista registra este matí una moció perquè Catalá a part a Marí Olano per incompatibilitat

La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha presentat este matí una moció perquè l’alcaldes de València, María José Catalá, a part al regidor de Grans Projectes, José Marí Olano, de la negociacions amb Mériton per entendre que pot existir conflicte d’interessos ja que l’edil també és consultor de KPMG, una empresa que té en cartera a Peter Lim.

Els socialistes han manifestat la seua “sorpresa” davant la reacció de l’equip de Govern que, poc després que la portaveu socialista registrara esta iniciativa, ha enviat un comunicat informant que no negociarà el conveni fins que el Valencia CF reprenga les obres del nou estadi. Una decisió que, ha apuntat Gómez, suposa que Catalá “paralitza tot en lloc d’exigir a Mériton que complisca amb les seues obligacions”.

Tal com va anunciar el dilluns, la dirigent socialista ha presentat una moció que es debatrà dimarts que ve en el Ple de l’Ajuntament de València perquè Catalá relleve a José́ Marí Olano en la seua designació com a principal representant de l’Ajuntament en la negociació del conveni urbanístic amb el Valencia CF per a la finalització del Nou Mestalla. Igualment, proposen excloure a José́ Marí Olano de qualsevol activitat que implique presa de decisions que tinga a veure directament o indirectament amb el València CF.

En el cos de la moció, els socialistes recorden que després del canvi de govern el mes de juny passat i l’aprovació de la nova estructura del govern municipal es va crear com a nova regidoria la Delegació de Grans Projectes, dependent de l’Àrea d’Alcaldia, i es va designar a José́ Marí Olano com a regidor delegat d’esta nova regidoria, amb competències en la finalització d’obres del nou Mestalla.

José́ Marí Olano al seu torn és soci de KPMG des de 2014, consultora que va participar en la venda del Valencia CF i que, segons s’ha pogut conéixer per diferents mitjans de comunicació, ha treballat per a diferents empreses de l’actual màxim accionista del València CF Peter Lim.

Per als socialistes, “resulta cridaner que la interlocució per a treballar sobre un conveni urbanístic no es produïsca des de la Delegació d’Urbanisme i queda fora de tota normalitat democràtica i planteja un clar conflicte d’interessos que el regidor interlocutor amb l’actual màxim accionista del València, siga soci d’una empresa que assessora al màxim accionista en algunes de les seues empreses”.

“Tant és així́ que la pròpia consultora de la qual el Marí Olano és soci ha comunicat que els estàndards ètics de KPMG obliguen al fet que José́ Marí Olano s’abstinga d’intervindre en qualsevol tema que poguera plantejar algun conflicte d’interessos”, segons han publicat els mitjans de comunicació. A més, adverteixen en la moció que s’ha de tindre en compte que des del mes de juny el regidor José́ Marí Olano “està negociant el conveni amb el Valencia CF, conveni que va ser redactat per la corporació anterior i que quatre mesos després no està signat, a pesar que segons la mateixa Catalá no s’està negociant cap nou conveni”. “Això ens porta a pensar que durant estos quatre mesos s’han pogut introduir canvis en aquest conveni i la falta de transparència ens indueix a pensar que es puguen estar flexibilitzant les condicions al màxim accionista del Valencia CF, incomplint els acords de la sessió plenària del 30 de juny de 2022 i introduint canvis que no responguen als interessos dels valencians i valencianes”, apunten els socialistes en el text de la proposta que serà debatuda el dimarts i que, asseguren, “podria comptar amb un suport majoritari”.