Menú

Gómez denuncia que la paràlisi i desgana de Catalá frena una subhasta del Cabanyal

La portaveu socialista adverteix que Catalá està paralitzant la il·lusió de les famílies que opten a aquests immobles

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat hui que “la paràlisi, la desgana i falta de projecte” de María José Catalá afecta ja “també a l’oficina del Pla Cabanyal que manté sense resoldre l’última subhasta que realitzem en l’anterior corporació”. “Estem molt preocupats perquè quasi quatre mesos després que hi haja un nou govern hi ha entitats d’organismes, que estan absolutament embossats”, ha assenyalat. 

A més, ha recordat que la “falta de ganes de treballar” i de “projecte per a la ciutat” per part de Catalá “manté als llimbs La Marina, ha retornat a la casella d’eixida del PAI del Grau o deixat en mans de la constructora del PAI de *Benimaclet i ha ficat un calaix tant Pérez Galdós com Guillem de Castro i l’avinguda del Port”, ha citat a tall d’exemple. Igualment, ha denunciat “el retorn al passat que suposa retornar espai als cotxes i desmantellar carrils bici”.

“Ara li ha tocat també al Pla Cabanyal que està pràcticament oblidat per Catalá”, ha lamentat i ha reivindicat “l’herència que ha heretat el PP enfront de la qual ens trobem nosaltres en arribar”. “Ens trobem un barri absolutament destruït i a la vora de la desaparició, amb una zona 0 tant en els social com en l’urbanístic que ens esforcem a revertir perquè el Cabanyal-Canyamelar tornara ser un barri amb vida, per als seus veïns i veïnes”, ha recordat.

En canvi, ha assenyalat que Catalá “es troba un barri recuperat i ple d’obres que han regenerat els carrers i les cases que Rita Barberá va intentar destruir”. Però, ha lamentat que “tot aquest treball torna a paralitzar-se” i “està en perill la continuïtat d’un projecte que ha servit per a recuperar el teixit social del barri, frenar la venda especulativa de les immobles i que les cases pogueren continuar sent propietat dels veïns i veïnes del barri”.

Així, ha remarcat la seua “preocupació” perquè la subhasta d’immobles està “pendent de resoldre quan tindria ja que estar resolta i adjudicada”. “Hi ha famílies que han posat il·lusió i també garanties per a poder concursar a la subhasta d’immobles que nosaltres traiem per a ajudar a regenerar el barri i sincerament comença a quedar malament comença i a haver-hi molts dubtes sobre la transparència del procés”, ha exposat.

Sandra Gómez ha posat l’accent que “s’està paralitzant la il·lusió de moltes famílies que tenien de poder optar a un d’aquests immobles i contribuir a la rehabilitació del barri, però sobretot el que em preocupa és que s’està qüestionant el deure i el principi de transparència i igualtat que ha de regir en un procés tan delicat com és una subhasta d’un immoble”.