Menú

Gómez atribueix a la inestabilitat el retard d’aprovació de les ordenances fiscals

La portaveu socialista adverteix a VOX que a més de cobrar ha de complir amb les seues obligacions i treballar

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha atribuït hui a la “inestabilitat i la feblesa política” del govern de Catalá el retard en l’aprovació de les ordenances fiscals que, ha apuntat, “haurien d’haver aprovat al setembre”. “Catalá tenia com a principal promesa electoral una baixada massiva d’impostos i sí tan clara la tenia com és possible que no s’haja aprovat a temps”, ha plantejat i advertit que “el pressupost municipal de 2024 podria no aprovar-se enguany, ja que és necessari tindre clars els ingressos per a elaborar-los”. “Així que sí, l’Ajuntament està embossat”, ha postil·lat.

En aquests termes s’ha pronunciat en la roda de premsa convocada per a denunciar la paràlisi de la ciutat en qüestions clau com La Marina i el PAI del Grau. “Hauria d’haver portat aquesta proposta de modificació d’ordenances fiscals al mes de setembre i no el va fer o bé per falta d’interés de capacitat de treball o bé perquè té un govern en minoria i no és capaç de traure cap avant, ni tan sols la seua primera i única proposta electoral”, ha exposat.

En aquest sentit, ha manifestat la seua “sorpresa” davant l’encreuament de declaracions entre Catalá i Vox ja que ha assenyalat que mentre l’alcaldessa atribuïa el retard al fet que estava negociant amb l’extrema dreta, els del partit d’Abascal “el van negar deixant-la per mentidera”.

“Sincerament ens preocupa, ens preocupa una alcaldessa que esmente a la ciutadania, que esmente sobre la seua pròpia capacitat política i em preocupa, a més, que això tinga una repercussió directa sobre l’Ajuntament”, ha manifestat i ha recordat que tots els anys es duien a terme modificacions de les ordenances i estaven aprovades, fins i tot, a l’estiu.

Gómez, que ha avançat que la seua formació presentarà propostes i al·legacions, ha vaticinat que “es quedaran en un calaix per la incapacitat de Catalá de parlar amb cap grup polític per a poder traure cap avant acords”. “Ja no parle que no siga capaç d’acordar amb Vox és que no ha parlat amb ningú i és una qüestió important per a la ciutat perquè l’ha de tindre llest l’esborrany del pressupost de 2024 el 15 d’octubre si aspira a aprovar el pressupost en termini”, ha explicat.

Preguntada per la negativa de Vox a oficiar les noces civils, ha volgut recordar als edils que amb l’acta adquireixen “una sèrie de drets però també d’obligacions i de deures i un d’ells és casar”. Segons ha explicat, “tots els grups que formen part de la corporació municipal han de casar i sincerament el que sí que no li consentirem ni a Vox ni al Partit Popular és que la faena que ells no vulguen fer l’hagen de fer la resta de partits”.

“Casar és una de les coses més boniques que fem i que amb més gust fa un quan arriba a la corporació municipal però això que ha succeït és una qüestió de fons polític”, ha plantejat perquè “el que no té sentit és que un grup que ha rebut una paguita extra, un sobresou durant quatre mesos, a més de no treballar ni en els plens ni en les comissions no vulga complir amb les obligacions mínimes d’oficiar noces”.

Per això, ha indicat que o des del Partit Socialista “no contribuirem al fet que Vox treballe encara menys del que ho està fent i faça un absolut desistiment de responsabilitats i obligacions”. Ha advertit que Vox són “els socis preferents de Catalá i han de treballar com la resta de partits polítics sent que a més durant molt de temps han sigut els que han rebut aqueixa paguita extra per votar a favor de Catalá”.

Sandra Gómez ha apuntat que la denúncia presentada en Antifrau per l’assignació discrecional de les dedicacions exclusives segueix avant malgrat la renúncia de dos regidors de Vox perquè la decisió va ser de l’alcaldessa.