Menú

Sandra Gómez: “Catalá embossa el PAI del Grau per incompetència i falta de treball”

La portaveu denuncia que el PP també manté paralitzat el projecte de conversió en zona de vianants de l’entorn del Mercat del Grau

La portaveu socialista, Sandra Gómez, ha denunciat que “la desídia i la inacció” de Catalá han provocat que l’Ajuntament “perda el control del PAI del Grau i deixe un projecte emblemàtic de la ciutat absolutament embossat després de tots els avanços aconseguits des de l’anterior govern progressista”. Gómez s’ha manifestat en aquests termes durant la visita al Mercat del Grau, un complex comercial que ha tornat a obrir les portes a conseqüència del “esforç i la inversió” de l’anterior govern. “La senyora Catalá venia ací suposadament a desembossar València i la ciutat, amb ella al capdavant, està més embossada que mai. I només se m’ocorre una raó: la falta d’interés i la falta de treball”, ha manifestat per a assenyalar la responsabilitat del PP en la paralització del projecte de conversió en zona de vianants del Mercat del Grau, la Marina i del PAI del Grau.

“Només havia de liquidar el nostre projecte en el PAI del Grau i tramitar l’avaluació ambiental. Però per falta d’interés, per desídia i, des del meu punt de vista, per una falta total de capacitat de treball i d’interessar-se per qüestions importantíssimes d’aquesta ciutat, tenim de nou el PAI del Grau embossat, que torna a la casella d’eixida i sota el control d’una altra administració perquè ha deixat que caduque l’avaluació ambiental del PGOU”, ha indicat després de recórrer els llocs de l’edifici rehabilitat.

Mentre l’avaluació ambiental del PGOU estava vigent, la competència per a avaluar ambientalment el planejament del PAI del Grau era de l’Ajuntament. Aquesta avaluació va caducar el passat 16 de juliol i, al no haver aprovat l’Ajuntament la relativa al PAI, haurà de tornar a començar de nou, però aquesta vegada serà la Generalitat la que haurà de tramitar-la, la qual cosa suposa un termini molt major. “Catalá, una vegada més, es va trobar el treball fet i la solució damunt de la taula, i l’ha feta malbé per la incompetència d’aquest govern i pel sectarisme i el negacionisme que els caracteritza”, ha continuat. Per a Gómez, Catalá és “incapaç d’acabar correctament els projectes pendents fins i tot malgrat trobar-se tot el treball fet. Com ve ocorrent en diferents temes i en diferents assumptes, la senyora Catalá té la sort de gaudir el treball fet, però després no remata el que quedava pendent”.

Tot el treball fet

La líder socialista ha recordat que en 2015 el govern progressista es va trobar el PAI del Grau paralitzat i que, des de llavors, es van anar resolent un a un tots els elements que impedien seguir amb el desenvolupament d’aquest sector com l’acord amb els propietaris sobre les càrregues a repercutir, l’acord amb Typsa perquè retirara el seu plet i començara a elaborar un nou projecte d’urbanització, la creació d’una taula de treball amb la Generalitat per a negociar un nou conveni i començar la tramitació d’un nou planejament d’acord amb les demandes veïnals i tots els actors implicats.

El nou disseny genera nous sòls terciaris per a grans empreses, inclou centenars de nous habitatges públics, i elimina la prolongació de l’Albereda per a substituir-la per un gran delta verda que unisca el Jardí del riu Túria amb la Marina i el barri del Grau. Perquè els terminis foren el més curt possibles, es va tramitar al maig d’aquest mateix any l’avaluació ambiental, aprofitant que estava vigent encara la de la revisió del Pla General de 2014. “ Va quedar pendent únicament l’aprovació, però amb l’entrada del Partit Popular a l’Ajuntament, van paralitzar tots els projectes que estaven en tràmit que venien de l’anterior govern, per pur sectarisme, PAI del Grau inclòs. Això ha derivat en què l’avaluació ambiental del PGOU va caducar el juliol passat”, ha relatat. “Ni tan sols l’excusa de prolongar l’Albereda li serveix a la senyora Catalá per a menysprear el treball realitzat, ja que podia haver-la inclòs al llarg de la tramitació sense haver de començar de zero. Això ha sigut pura incompetència”, ha remarcat Gómez.

Sobre els problemes de paralització de projectes del govern de Catalá, Gómez ha posat l’exemple de la conversió en zona de vianants de l’entorn del Mercat del Grau que obria aquest matí les seues portes: “el projecte de conversió en zona de vianants està totalment paralitzat perquè no existeix interés. I la clau la tenim en unes declaracions que ha fet el regidor de Mobilitat en el qual assegura que la millor política de mobilitat és la de donar fluïdesa al trànsit per als vehicles pogueren entrar per qualsevol dels nostres carrers: tenen un model de ciutat caduc que va en contra dels reptes climàtics”, ha finalitzat.