Menú

Gómez força a Catalá a demanar un informe jurídic sobre la legalitat del canvi del topònim València

Els socialistas, junto a Compromis, presenten un escrit que obliga l’alcaldessa a pronunciar-se sobre la legalitat d’aquesta decisió

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, i el portaveu del Grup Municipal de Compromís, Joan Ribó, han presentat aquest matí un escrit que obliga a l’alcaldessa de València, María José Catalá, a demanar un informe jurídic sobre la legalitat del canvi d’accent en el topònim de València.

Davant els mitjans de comunicació, Sandra Gómez ha remarcat la necessitat d’aquest iniciativa perquè és “una qüestió de legalitat”. “En aquest Ajuntament se celebrarà un ple on votarem tots els regidors i regidores i tots han de saber què és el que ocorrerà, perquè si realment hi ha un informe que diu que aquest canvi és il·legal perquè no està avalat amb les normes que realment regeixen el valencià es podrà estar cometent una prevaricació per part dels qui voten a favor”, ha explicat.

“Volem les coses clares”, ha remarcat però ha advertit que “el greu i preocupant” és que Catalá “està totalment segrestada per VOX”. Així, ha recordat que la proposta oficial de Catalá era mantindre l’accent obert i que va ser per una batussa en públic, després del minut de silenci per a condemnar els últims assassinats masclistes, quan el PP va canviar l’accent”.

Després d’aqueixa “baralla pública” ha recordat que el resultat va ser “la cabotà de Catalá”. Per tant, ha denunciat que València té “una alcaldessa i un govern que es plega a les exigències de Vox i tenim, per tant, un govern i una alcaldessa que totalment supeditats als postulats de Vox”.

Davant aquesta situació ha manifestat la seua “preocupació” perquè “hui és el saltar-se la llei i canviar l’accent oficial de la ciutat i demà poden ser coses tan importants com ser ací en un minut de silenci i ometre, aqueixa pancarta que nega la violència masclista de les dones i altres tantes que poden vindre després”.

Sandra Gómez ha demanat a Catalá que s’allibere i que no entre aquestes qüestions i en una competició absurda amb VOX per a veure qui és més ultra”. “Que s’allibere i que arriba a acords amb la resta de formacions polítiques, que forme i conforme un govern i un ajuntament que dialogue amb altres partits polítics perquè que no li faça falta pegar cabotà a tot el que diu Vox” perquè “sense no estar en el Govern sembla que manen més que ella mateixa”.