Menú

“El desmantellament de carrils bici i zones per als vianants de Catalá posa en perill la capitalitat verda” 

(València 14/9/2023) La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha lamentat el camí emprés pel govern de Catalá cap al desmantellament dels espais per als vianants i els carrils bici a la ciutat que posa en perill, ha subratllat, la capitalitat verda europea que va aconseguir l’anterior govern de la mà dels socialistes. “Ens sembla lamentable que l’Ajuntament, el govern amb la seua alcaldessa al capdavant, s’estiga dedicant a desmantellar espais per als vianants o carrils bici i, a més, que presumisca d’això i que diga que ho fa directament perquè el vehicle privat guanye espai en detriment de la bicicleta o del vianant”, ha manifestat sobre les declaracions de Catalá en les quals anunciava la reversió d’un carril bici en Sant Isidre i moltes més actuacions per tota la ciutat per a retornar espai als vehicles privats. 

“Ens sembla lamentable que, justament a les portes de ser capital verda europea, aquesta ciutat vaja en contra de tots els paràmetres de sostenibilitat urbana, en direcció contrària a totes les ciutats del món, que estan avançant per a ser resilients contra el canvi climàtic, millorar la seua mobilitat i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”, ha indicat. “Ser capital verda europea no és netejar escocells com cree la senyora Catalá sinó tindre un projecte de ciutat sostenible, amb més zones verdes i espais per als vianants i que impulse la mobilitat sostenible. Just el contrari que està fent”, ha continuat Gómez. 

La líder dels socialistes ha denunciat que Catalá i el PP al complet s’han mimetitzat amb els postulats negacionistes, en favor de la contaminació i del vehicle privat, de Vox. “Sincerament, lamente i m’apesara tindre una alcaldessa que tinga una mirada tan caduca, antiga i de passat d’una ciutat. Que estiga absolutament segrestada per l’agenda negacionista de Vox i l’haja assumida com a pròpia” i ha evocat l’episodi protagonitzat pel portaveu de Vox en campanya destruint un carril bici: “Record que réiem com en campanya el candidat de Vox es dedicava a trepar carrils bici. El que em sembla sorprenent és que hàgem vist a la senyora Catalá representar aqueixa comèdia de Vox de trepar i desmantellar carrils bici perquè, a més, ha volgut protagonitzar ella en primera persona una imatge que estic convençuda que dins de més prompte que tard li farà vergonya veure”, ha sostingut.