Menú

València finalitza les obres de la Casa del Rellotger

L’Ajuntament de València finalitzarà en els pròxims dies les obres de consolidació i rehabilitació de la casa del rellotger i la construcció del nou edifici annex en el solar que ha romàs buit durant 20 anys enfront del Micalet. Així ho ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana en funcions, Sandra Gómez, després de la visita que ha realitzat al nou edifici que albergarà una nova dotació pública. “Un dels llegats que deixem a la ciutat és la recuperació del nostre centre històric i l’hem fet amb actuacions com la que hem escomés a la Casa del Rellotger. Ací teníem un solar que exigia una actuació urgent perquè afectava la trama històrica de la ciutat i aquesta intervenció ens ha permés recuperar aqueixa trama històrica, rehabilitar l’edifici del rellotger i resoldre el buit existent, ha manifestat Gómez després de finalitzar el recorregut pel nou edifici. 

La vicealcaldessa ha incidit en què després de la finalització d’aquesta primera fase estava previst l’inici de la segona i que consistia en la seua habilitació com un nou contenidor cultural. “L’Ajuntament té un projecte per a desenvolupar aquest edifici com una nova referència per a la cultura que implicava que aquest nou edifici, punt de pas per als valencians i valencianes però també per als visitants, poguera comercialitzar tots els productes culturals que té la ciutat. És a dir, unificar la venda d’entrades per al teatre, museus o qualsevol producte relacionat amb la cultura que es realitze a la ciutat”, ha continuat la vicealcaldessa en funcions. No obstant això, ha continuat, la decisió de materialitzar aquesta proposta serà del nou equip municipal.

Les obres d’aquest edifici històric datat en el segle XVII i que servia de residència per als rellotgers que vigilaven el bon funcionament del rellotge que en el seu moment estava adossat al Micalet han comptat un pressupost de 902.000 euros finançats amb càrrec al Pla Confiança. Durant els treballs, tal com han explicat a Gómez els responsables de les obres, s’ha descobert una pintura oculta en un dels seus murs interiors que reprodueix una espècie de floró que s’ha conservat així com la petjada d’una obertura en la façana que mai va arribar a executar-se i que pretenia connectar l’edifici amb l’adjacent. Igualment, s’han trobat els rètols originals d’un antic comerç que s’han traslladat al Servei Municipal d’Arqueologia per a la seua recuperació i conservació. L’edifici històric s’ha recuperat amb el seu color original verd aguamarina mentre que en el nou s’ha optat per un color ocre.

Els treballs posaran a la disposició de l’Ajuntament un edifici complet de 430 metres quadrats útils en forma de L que deixarà lliure la cantonada de Brodadors i Rafal de Brodadors per a generar una plaça semioberta i que dona compliment a una reivindicació veïnal històrica, tal com ha subratllat la vicealcaldessa.

Nous habitatges en Tapineria

La vicealcaldessa en funcions també ha visitat les obres d’un dels edificis previstos en el Pla d’Habitatge d’Aumsa i que està situat al carrer Tapinería 22. Els treballs, que conclouran en les pròximes setmanes, aportaran quatre nous habitatges al parc municipal i acaba amb un solar que havia romàs buit durant dècades.

Gómez ha destacat que l’Ajuntament té en obres o en licitació 218 habitatges del Pla d’Aumsa que inclou la construcció de 10 edificis: cinc en el centre històric, 4 en la zona de les Moreres i un a la Malva-rosa. Junts conformen un total de 323 habitatges, 10 locals comercials, 332 places d’aparcament i 189 trasters. Pel que fa a Ciutat Vella, està previst el desenvolupament de 24 habitatges en quatre promocions situades en Sogueros 6 i 12, Ripalda 17 i Fos 7.