Menú

Urbanisme aprova el projecte per a enjardinar el carrer Fra Junípero Serra de Vara de Quart

 

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha aprovat el projecte per a executar l’enjardinament de la mitjana del carrer Fra Junípero Serra en el tram entre els carrers Torrent i Doctor Pérez Feliu situat en el barri de Vara de Quart. La vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme en funcions, Sandra Gómez, ha informat de l’acord de la junta de Govern que permet iniciar “unes obres llargament reivindicades pels veïns i veïnes del barri i que donen per fi solució a un tram que es va deixar sense urbanitzar durant les obres que es van escometre en 2007”.

L’àmbit d’actuació d’aquesta secció de la mitjana sense urbanitzar aconsegueix els 150 metres de llarg per huit d’ample i els treballs permetran el seu complet condicionament i enjardinament després de més de 16 anys sense cap mena d’ús. “Amb aquesta actuació, dotem al barri d’una nova zona d’estada amb vegetació i arbratge per als seus veïns i veïnes i posem fi a un solar que generava problemes d’accessibilitat i salubritat, ja que quan plovia s’entollava i omplia de fang i pols els carrers dels voltants. Ara, amb l’adequació d’aquest espai tan reivindicat pels residents de Tres Forques-Vara de Quart, dignifiquem i completem un dels últims espais sense condicionar que quedaven en el barri”, ha manifestat Gómez..

“El projecte que s’aprova ara pretén generar un espai atractiu que servisca de continuació al recorregut de la resta de trams de mitjana, que ja funcionen com un passeig enjardinat, i que en aquest tram a més servirà de connexió amb el jardí existent al costat de l’estació de servei. El disseny dona un protagonisme principal a l’accessibilitat, pensant especialment en les persones majors, i a la vegetació i l’arbratge, creant un recorregut amb ombres que acompanye a diferents zones de descans”, ha continuat la vicealcaldessa.

Gómez ha explicat que la distribució projectada es configura entorn d’espais d’estada i activitat circulars entre els quals serpenteja un camí central que travessa tota la mitjana. La resta de l’espai albergarà tota la nova vegetació arbustiva, i els 17 nous arbres amb què comptarà aquest nou jardí. El cost d’aquestes obres s’ha estimat en uns 386.000€, amb un termini d’execució de 4 mesos.

“Aquest projecte és un exemple més del treball realitzat des de la delegació d’Urbanisme per a generar nous espais de trobada que milloren la qualitat ambiental dels nostres barris. Espais més verds, accessibles i habitables que milloren la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”, ha finalitzat la vicealcaldessa en funcions.