Menú

Borja Sanjuán: “El PSOE té una base sòlida per a recuperar la ciutat”

El portaveu dels socialistes a València, Borja Sanjuán, ha assegurat, després de realitzar una anàlisi exhaustiva dels resultats electorals a la ciutat, que el Partit Socialista ha experimentat un increment de vots en el 74% dels barris i que les forces progressistes han guanyat en el 42% dels barris. “L’anàlisi de les dades ens diu que a València hi ha una base electoral progressista molt potent per a recuperar la ciutat en quatre anys i, per tant, una base molt important perquè l’esquerra i el Partit Socialista disputen i guanyen la partida electoral a València el pròxim 23 de juliol”, ha indicat.

Sanjuán ha destacat que la participació del passat diumenge, en comparació amb la de les eleccions municipals de 2015 quan es va registrar un percentatge similar de vot, ha sigut molt desigual en barris amb diferències molt significatives de nivell de renda. Així, mentre en zones com en Pla del Remei s’ha certificat una participació del 85%, en altres com en Fuensanta ha caigut per davall del 56%, pràcticament 30 punts de distància. “La participació respecte a 2015 és molt similar, a l’entorn del 72%. És a dir, que han votat el mateix nombre de persones, però no han votat les mateixes persones. Perquè la participació s’ha disparat en les zones econòmicament més riques i conservadores com a Sant Francesc, Pla del Remei o Gran Via, on la dreta té resultats molt molt importants, enfront del descens que s’ha experimentat en Tres Forques, Fuensanta, la Fonteta, Orriols o Ciutat Fallera, barris de famílies treballadores i classes mitjanes”, ha remarcat el regidor d’Hisenda en funcions.

“Les dades ens diuen que aquestes eleccions han sigut unes eleccions molt excepcionals quant a la hipermovilización de la dreta amb temes aliens als marcs de política local i autonòmica, amb una campanya d’assetjament al Partit Socialista mitjançant un debat artificial sobre terrorisme, la compra de vots que ara, després de les eleccions, hem conegut que estava vinculada el Partit Popular o amb una campanya bruta contra el president Puig que està sent investigada per la Fiscalia. En un escenari de normalitat en el qual hi haguera hagut una participació equilibrada entre els diferents barris, l’esquerra hauria aguantat i hauria mantingut l’Ajuntament de València”, ha continuat el portaveu socialista.

“Aquestes eleccions han anat de hipermovilizar a la dreta amb moltíssimes campanyes que pocs dies després estem descobrint que a més eren falses, hui veiem notícies que no llegíem fa uns dies, i també de desmobilitzar a l’electorat progressista. I ho han desmobilitzat amb un cert èxit i ací és on s’explica el resultat que mostra una victòria de la dreta per la mínima”, ha incidit Sanjuán.

“Si aconseguim que eixos barris on ha votat solament el 55% de la gent, que són els barris on viuen les famílies que cobren el salari mínim interprofessional, on importa més que et pugen la pensió, on hi ha treballadors que ara tenen un contracte indefinit, on hi ha gent que estava en l’atur que ha trobat treball en els últims anys, decidisquen anar a votar en defensa pròpia. Si els barris de famílies treballadores i classes mitjanes de la ciutat de València votaran el 23 de juliol en defensa pròpia començarem a demostrar que això de la dreta en aquesta ciutat durarà solament quatre anys”, ha finalitzat.