Menú

Sandra Gómez: “On el PP va planejar enderrocaments ara hi haurà una gran plaça”

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha subratllat aquest matí el compromís del Partit Socialista amb el Cabanyal-Canyamelar després de conéixer que aquest mateix divendres s’adjudicarà en la Junta de Govern Local la major obra de reurbanització del barri que substitueix la rotonda final de Blasco Ibáñez per una gran plaça enjardinada d’entrada al barri i que, “juntament amb el recentment aprovat Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar que vam celebrar ahir amb els veïns i veïnes, el president Ximo Puig, i l’expresident Zapatero, impedirà qualsevol nova intenció de prolongar l’avinguda Blasco Ibañez a través del barri”, ha manifestat.

La futura alcaldessa de València ha explicat que l’obra, que començarà en les pròximes setmanes, modificarà el traçat de la calçada al carrer Serradora, desviant el trànsit cap a una nova rotonda enjardinada situada entre l’Avinguda Blasco Ibáñez i l’Estació del Cabanyal. Així, s’allibera tot l’espai entre l’estació i el Cabanyal per a poder generar una gran plaça i zona verda a manera d’entrada al barri, i com a rematada final de Blasco Ibañez.

Aquesta nova plaça de connexió del barri amb l’estació albergarà una quantitat important d’arbratge i vegetació, i generarà un espai de passeig i descans dotat d’elements de mobiliari accessible i sistemes de drenatge sostenible. Així, integrats en el disseny d’aquestes zones verdes, es formaran cinc zones reafonades o bols d’infiltració per a la recollida d’aigües, dues d’ells vegetats i que, per tant, actuaran a més com a filtre verd per al tractament de les primeres aigües d’escolament.

Gómez ha explicat que l’actuació comprén a més la instal·lació del carril bici, millora del paviment de voreres, ampliació d’escocells, i millora global de l’accessibilitat als carrers Serradora i Marí Blas de Lezo. A més, es genera una altra gran zona verda al costat del centre de salut, conformant un entorn més saludable per a aquest, i millorant l’accessibilitat dels carrers que comuniquen els barris de Illa Perduda i Beteró amb aquest equipament.

L’obra, que s’adjudica a l’empresa Tecnologia de la Construcció i Obres Públiques, amb un pressupost de més de 5.320.000 euros, té un termini d’execució aproximat de 8,5 mesos, després dels quals el Cabanyal tindrà la seua nova gran plaça d’entrada i benvinguda al barri.

“Recuperem així espais fins fa poc condemnats a l’enderrocament per l’anterior govern, fent d’aquesta part del barri un nou lloc de trobada i de vida per a tots els veïns i veïnes”, ha revindicat Gómez qui ha posat l’accent que “on abans hi havia degradació ara hi haurà zones verdes i parcs que s’ompliran de vida”.

A més, ha recordat altres projectes integrats en l’estratègia EDUSI que “ja es troben en obres”. Es tracta de les obres d’altres dos importants projectes que compten amb una inversió total de més de 5 milions d’euros. El primer suposa la urbanització de tres eixos aquest-oest i el segon preveu la reurbanització completa de l’àrea delimitada dins de la poma Oest del barri.

També en aquest àmbit estan en obres o en licitació noves dotacions com la nova escoleta infantil, el centre de dia per a persones majors, el centre d’ocupació, o el nou centre cívic del barri. Sandra Gómez ha assenyalat que aquesta nova obra, juntament amb el recentment aprovat Pla Especial és “molt simbòlica” perquè generarem espais verds, per als vianants, compartits i més amables també ací en el lloc que el PP volia derrocar per a ampliar Blasco Ibáñez i que simbolitza que aquest model depredador ja no té lloc a la nostra ciutat”.