Menú

Sandra Gómez crearà un circuit de concerts en les places dels barris per a fomentar la Ciutat de Música

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que crearà un circuit de concerts en les places dels barris per a fomentar ‘València, Ciutat de la Música’. Així, ho ha explicat als mitjans de comunicació en el marc de l’acte celebrat en el llit del riu Túria i on ha congregat a músics i representants de les societats musicals de la ciutat. Sandra Gómez ha explicat que es desenvoluparà un cicle de música, la creació d’un circuit de música emergent amb artistes joves a les sales de música en directe. En aquest sentit, ha indicat que “es visibilitzarà als músics, grups i bandes musicals valencianes a partir d’un cicle que pose en valor el patrimoni musical valencià”.

Per a això, s’organitzaran cicles de concerts a la primavera, així com teatre de carrer, dansa, i circ en places, com la de l’Ajuntament, la del Mercat, la de Bruges, la de Sant Agustí i noves places en els barris, celebrant i promovent que la València, ciutat de Places siga també la València, ciutat de la música. Gómez ha afirmat que el nom de València està “profundament lligat a la música i dels músics” i “té un potencial creatiu que connecta a diverses generacions, que permet visibilitzar el nostre talent, que és present des d’edats molt primerenques a les escoles de música que compta amb més de 4.300 xiquets i xiquetes”.

Durant l’acte, ha felicitat la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL) que va nàixer en 1983 i actualment està formada per 26 societats que agrupen més de 2200 músics. “Quina gran labor i quina importància connectar a tantes persones a través de la música”, ha destacat. “Per a nosaltres la música i l’educació van de bracet”, ha reivindicat i per això ha assegurat que continuarà “enfortint en els col·legis municipals la van participar en els primers cicles de la COSOMUVAL”.

Entre les mesures que ha proposat de troba potenciar la música de les Societats Musicals a través de projectes i concerts didàctics en els centres educatius, a través de la col·laboració amb la Federació de Societats Musicals i la Coordinadora de Societats Musicals Federades de València. També, generar una línia d’ajudes per a enfortir la xarxa d’escoles de música de la ciutat afavorint, a més, l’adquisició d’instruments musicals i impulsar un programa de convocatòries d’ajudes al sector.

Ha explicat que redactarà un Pla Estratègic de les Societats Musicals de la ciutat de València, “amb la finalitat de promoure la pràctica de la música contribuint a posicionar a València com la ciutat de referència per a les societats musicals, tant en l’àmbit nacional com internacional, i inclourem en l’oferta cultural de la ciutat una programació permanent d’actuacions, de certàmens, i concerts”.

Pla estratègic

“Convertirem València en la referència mediterrània de la cultura, recuperant la Trobada de Música del Mediterrani, que va ser referent a la nostra ciutat, com a espai de trobada d’altres països”, ha recordat. Per a això, la pròxima alcaldessa de València ha considerat “fonamental comptar amb el nostre espai emblemàtic i fer-lo des de l’atenció i la bona gestió que es mereix”. “Parle del Palau de la Música, que no volem que siga protagonista de crítiques ni de titulars que no posen en valor el magnífic equip amb el qual compta”, ha defensat i ha afirmat que cal “donar suport a l’estabilitat per a l’equip del Palau”.

En aquesta línia, la regidor d’Acció Cultural i número 3 de la candidatura de Gómez, ha manifestat que l’Orquestra de València “ha de comptar amb els professionals necessaris per a donar resposta als seus concerts”. “No podem posar pegats, hem de posar en valor als professionals de la nostra orquestra i dotar-los de totes les garanties”. I de cara a la seua reobertura, ha plantejat que el Palau necessita “un pla de promoció concorde a la tercera ciutat d’Espanya”. “Volem estar en els circuits internacionals i tornar a l’avantguarda d’un espai musical com ho va ser el Palau”. Per això, ha assegurat que “treballarem en la seua promoció, en un estudi de públics que enfortisquen el seu camí i on els abonats pugan opinar”.

També ha plantejat realitzar “un pla estratègic per a la seua inauguració, de cara a la seua reobertura, conjuntament amb el seu equip i els seus públics”. En aquesta línia, Maite Ibáñez ha proposat treballar en “la consolidació de públics del Palau de la Música i assentarem un programa connectat amb els projectes internacionals”. I a més, ha assegurat que “impulsarem activitats, tallers i exposicions”.

En l’acte també s’ha reivindicat el paper de la Banda Municipal de València, que forma part de la identitat d’aquest ajuntament. “I per això la banda ha d’estar en tots els actes d’aquesta ciutat”, ha afirmat i ha recordat que “enguany la Banda compleix 120 anys i no s’han fet actes commemoratius”. “Nosaltres sí que farem actes de reconeixement especial a la banda, la reactivarem i aquesta tardor farem un acte especial, ja que és la banda de tots els valencians i valencianes”, ha indicat i ha assegurat que comptaran amb noves aules d’assaig i estudi.