Menú

Sandra Gómez: “El Pla del Cabanyal ja té tots els informes per a la seua aprovació”

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha avançat aquest matí que el Pla del Cabanyal ja compta amb tots els informes favorables i s’aprovarà en la pròxima comissió territorial d’Urbanisme. “La protecció del Cabanyal és un fet. Ja podem dir que el Pla del Cabanyal s’aprovarà a pesar que la dreta ha fet i dit de tot per a evitar que blindàrem un barri que va patir durant anys la política de destrucció del PP”, ha indicat.

La futura alcaldessa ha confirmat que el Pla ja compta amb tots els informes favorables, l’últim el del Consell Jurídic Consultiu, i que, per tant, la comissió territorial d’Urbanisme posarà fi en els pròxims dies fi a la incertesa que havia tractat de sembrar el PP entre els veïns i veïnes del barri. “Han tractat de generar incertesa i estendre una sensació d’inseguretat entre els veïns i veïnes, que estaven desitjant que aquest pla s’aprovara per a protegir les seues cases i per a veure definitivament regenerat el seu barri”, ha continuat la futura alcaldessa.

“Doncs bé, l’últim informe ha arribat amb males notícies per als quals defensen la destrucció del barri com el PP. Dolentes notícies per als quals veuen el Cabanyal com un barri amb el qual especular. Males notícies per als quals han fet tant de mal i continuen fent-ho hui al barri del Cabanyal-Canyamelar. Hui per fi hi ha un pla que el protegeix, un pla que traurà les excavadores definitivament del barri, que només entraran per a rehabilitar les cases i generar un barri de places, de parcs de jardins i de serveis públics”, ha remarcat la candidata socialista.

Benimaclet

Gómez, a més, ha advertit del perill de prendre decisions arriscades i poc realistes sobre el futur del PAI de Benimaclet després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que ha donat la raó a Metrovacesa. “Si finalment aqueixes postures hagueren prosperat, com, per exemple, la desclassificació del sòl com proposaven alguns partits, hui el PAI de Metrovacesa hauria d’admetre’s sense cap mena de canvi. No tindríem capacitat d’establir els criteris com farem ara. Per això, cal tindre molta cura a l’hora de prendre decisions perquè ens pot costar molt car”, ha dit a preguntes dels periodistes en una intervenció en la plaça de l’Ajuntament.

La pròxima alcaldessa de València ha mostrat la seua satisfacció amb el treball desenvolupat pel Partit Socialista en les seues responsabilitats d’Urbanisme garantint el dret a la ciutat en el barri. “Em sembla molt important recordar que la postura del Partit Socialista és que el barri de Benimaclet es desenvolupe complint amb els criteris de sostenibilitat d’agenda 2030 arribant un consens amb els veïns i veïnes però que siga un espai que done resposta a les necessitats de tots els veïns que la immensa majoria dels veïns i veïns el que volen és un parc el que volen és un jardí i nosaltres li ho garantirem”, ha finalitzat.