Menú

Sandra Gómez defensa una Ciutat de les Cures enfront de la privatització de la dreta

La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha defensat en el Dia de la Mare la proposta dels socialistes de fer de València la Ciutat de les Cures i de la Corresponsabilitat que trau de l’àmbit del privat les cures i els convertisca en un servei públic. “Hui, Dia de la Mare, vull reivindicar una Ciutat de les Cures, una Ciutat de la Corresponsabilitat, perquè continua sent la figura de la mare, de la dona, la que continua assumint les cures tant dels fills i filles com dels majors. I això cal trencar-ho”, ha manifestat després de llançar l’acció ‘Mare meua, Que gran eres!’ amb la qual els socialistes han celebrat el Dia de la Mare.

La futura alcaldessa de València ha ressaltat que la Ciutat de les Cures que proposen els socialistes té com a objectiu “que les cures no sols siguen una qüestió de dues sinó que siguen una qüestió pública. Per això, vull reivindicar, enfront de la privatització dels serveis públics que representa la dreta, el Pacte per la Corresponsabilitat que faça de les cures una qüestió de l’Ajuntament de València, dels diferents governs. Universalitzarem l’educació de 0 a 3 anys i a fer més centres de dia per a la cura per als nostres majors. És una cosa fonamental per a fer que ser mare no siga un obstacle per a continuar desenvolupant la teua carrera professional”, ha manifestat.

La candidata socialista ha recordat que la Ciutat de les Cures va ser una de les propostes que va llançar al costat de la ministra d’Educació, Pilar Alegría, amb l’objectiu de convertir a València siga la primera ciutat d’Espanya a desplegar un Pacte Local per la Corresponsabilitat. “Les cures han de deixar de ser una càrrega per a ser un dret i això significa que es s’incorporen dins de l’estat del benestar. I ho farem, en primer lloc, universalitzant l’educació pública de 0 a 3 anys i avançant en la cura dels majors”, ha continuat.

Gómez ha apuntat que, com a alcaldessa, promourà un pacte amb els agents socials per a avançar en la racionalització dels temps de treball. “Per a mi, el primer objectiu com a alcaldessa és establir les jornades intensives enfront de les jornades partides perquè volem tindre temps també per a nosaltres mateixos i per a les nostres famílies. I això passa “per bonificacions fiscals, subvencions i plans de formació perquè les empreses puguen modificar la seua estructura organitzativa”.