Menú

Sandra Gómez anuncia un pla d’aparcaments de ràpida execució per a resoldre el dèficit estructural de places

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí un Pla d’Aparcaments que permetrà generar 5.400 places perquè tots els veïns i veïnes puguen aparcar amb facilitat en els seus barris. “Quan es diu que hem perdut places d’estacionament a la ciutat, en realitat al que s’estan referint és al fet que els solars que estaven abandonats i que s’usaven de manera provisional per a aparcar s’han transformat ja en parcs i jardins. Des del Partit Socialista som conscients d’aquesta situació i, per això, oferirem alternatives ràpides i àgils a les necessitats d’aparcament que tenen els nostres barris amb solucions innovadores que ens permetran generar pàrquings en un termini de dues setmanes”, ha indicat Gómez durant la presentació del pla que ha realitzat a Torrefiel al costat de la candidata socialista a la Regidoria de Mobilitat, María Pérez.

La candidata socialista ha destacat que el Pla d’Aparcaments que implementarà com a alcaldessa contempla la creació de 15 nous aparcaments bé en els barris on s’han produït o estan projectades actuacions urbanístiques de renaturalització com Ausiàs March o bé en aquells on existeixen dèficits estructurals de places.

“La humanització i renaturalització de la ciutat millora considerablement la qualitat de vida de la ciutadania, ens fa més resilients davant els efectes del canvi climàtic i millora la nostra salut. Amb aquest pla d’aparcaments el que proposem és complementar aquests projectes de recuperació d’espai públic per a donar una alternativa d’aparcament a totes aquelles persones que necessiten el cotxe en el seu dia a dia. D’una banda, més espai per al vianant, les famílies, per a la vivència del dia a dia, sense renunciar a la possibilitat de poder deixar el cotxe de manera fàcil i segura prop de casa”, ha manifestat la pròxima alcaldessa de València.

“El Partit Socialista és l’únic capaç de plantejar aqueixa València del futur, que té una mirada posada en idees innovadores que ens permeten donar solucions ràpides i àgils a necessitats que existeixen. Per això, per exemple, amb les graderies desmuntables, en un termini de sis setmanes, depenent les altures que plantegem, podem doblegar o fins i tot triplicar el número d’estacionament en superfície”, ha afegit Gómez.

La candidata de Mobilitat, María Pérez, per part seua, ha ressaltat que aquest Pla d’Aparcaments se suma a les dues iniciatives del programa En Menys Temps (EMT) de crear huit línies expresses i 11 línies d’alta freqüència per a facilitar els desplaçaments dels veïns i veïnes de València per la ciutat. Es tracta, ha detallat, de pàrquings en tres modalitats amb diferents terminis d’execució: amb GeoCeldas, que té un termini de muntatge de dues setmanes; desmuntables en altura, en sis setmanes; i subterranis.

Pérez ha explicat els sistemes nous de creació d’aparcaments que proposen els socialistes i que permeten un muntatge ràpid. D’una banda, els pàrquing amb GeoCeldas possibiliten un muntatge ràpid, en dues setmanes, són permeables a l’aigua i, per tant, són compatibles amb les noves zones verdes. Per una altra, els desmuntables en altura, que tenen un muntatge de sis setmanes i disposen d’estructures modulars i ampliables que, a més, poden ser reutilitzades. Finalment, l’aparcament subterrani s’executa sota noves dotacions i places, amb el que es poden reutilitzar els espais existents.