Menú

Sandra Gómez proposa un corredor verd litoral que connectarà el Marítim amb el jardí del Túria

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí el Corredor Verd Litoral, un projecte amb el qual els socialistes proposen connectar els barris del Marítim amb el Delta del Grau, el Jardí del Túria i el Parc de Desembocadura a través d’un gran eix verd que recorrerà l’actual Passeig Marítim, la Marina, J.J. Setciències i Enginyer Manuel Soto. Connectarem l’antic llit del riu Túria des del bosc Metropolità que va anunciar l’altre dia el *president Ximo Puig fins al nou parc de Desembocadura, connectant-lo mitjançant un eix verd amb tota la franja litoral de la ciutat de València”, ha manifestat.

La pròxima alcaldessa de València ha manifestat que la proposta dotarà de coherència a tots els projectes de renaturalització i execució de zones verdes que estan previstes en el Marítim, des de Natzaret fins a la Malva-rosa, amb un espai continu de 8,5 quilòmetres de longitud en el qual la vegetació, l’arbratge i les solucions basades en la naturalesa siguen protagonistes. “La proposta socialista és compatible amb el desenvolupament de les diferents activitats que es desenvolupen actualment, tant en la Marina, on se situen espais de treball i formació, com en els espais recreatius, terciaris i els restaurants del Passeig Marítim”, ha recalcat.

“Volem millorar tot aquest entorn urbà perquè tinga una transició més amable amb la nostra franja litoral i que siga un espai més utilitzable, més resilient contra el canvi climàtic i que pose en valor tot el patrimoni històric, arquitectònic i cultural que tenim en aquesta zona. Que tinguem una connexió verda a través del riu Túria amb la resta de la ciutat de València enfront de l’obsessió que tenen altres partits de connectar València amb la mar a través de grans carreteres. Nosaltres volem connectar nostres Poblats Marítims a través d’un corredor verd que passe per l’antic llit”, ha continuat.

En Enginyer Manuel Soto i J. J. Setciències, el projecte socialista contempla una solució de continuïtat del Delta Verd del Grau on es prioritze la millora dels espais per als vianants, especialment els vinculats a la Marina i a l’entorn dels embulls, l’edifici del rellotge o els edificis que alberguen instal·lacions i dotacions vinculades a la innovació i el desenvolupament econòmic. La futura alcaldessa ha detallat que el projecte integra les noves línies de tramvia L10 i L11 que connectaran l’actual parada de Grau-La Marina. A més, el projecte posarà en valor el patrimoni històric del Port, millorant l’entorn dels embulls, edifici del Rellotge, Duana i Docks, facilitant les seues visuals i valorant integrar les restes de l’Escala Real del Port.

La redefinició del Passeig Marítim de la proposta socialista permetrà renaturalitzar tot aquest espai per a reproduir el paisatge marítim original sobre el terreny guanyat a la mar durant les últimes dècades. Es valorarà recuperar el paisatge dunar original, que facilita d’una banda conformar un ecosistema apte per a la vegetació i biodiversitat propis de la costa, i d’altra banda mitigar els efectes que les tempestes severes provoquen sobre el litoral i l’actual passeig marítim.

Finalment, “es planteja integrar altres espais dins del recinte de La Marina, com la Marina Nord i la Marina Sud, on les restes del traçat del circuit de Fórmula 1 encara són visibles, conformant grans superfícies dures i que limiten l’habitabilitat i l’activitat d’aquests espais. Integrarà també cantiles i esculleres com a espais de transició amb l’aigua, millorant també les condicions dels passejos i miradors actuals. Serà un disseny compatible amb usos ja consolidats o previstos com a concerts, un nou varadero o d’esports nàutics. Crearà nous espais públics en espais hui infrautilitzats, com el dic nord, l’escullera, o el mirador de la *bocana”, ha finalitzat.