Menú

Les platges de la ciutat podran utilitzar-se per a fer esport durant 10 mesos a l’any

L’Ajuntament de València ha aconseguit un acord amb Demarcació de Costas, per als pròxims quatre anys, que permetrà que es practique esport en les platges del Cabanyal i la Malva-rosa durant deu mesos a l’any. Unes platges que contenen més de 10.000 m² dedicats al vòlei platja i 1.200 m² d’instal·lacions per a practicar futbol platja, que gràcies a aquest acord podran ser utilitzades de febrer a novembre, la qual cosa suposa més de 300 dies a l’any, enfront de la utilització que es feia fins ara, que estava limitada al període estival.

Tal com ha indicat el regidor d’Esports, Javier Mateo, “durant estos quatre anys les 32 pistes de vólei i el camp de futbol podran ser utilitzades per les diferents escoles de la ciutat, en les quals en el cas del vólei participen entre 200 i 500 persones al mes. També acull jornades escolars en les quals només l’any passat van participar 16 centres amb 540 alumnes i alumnes. El futbol platja és més incipient però ja tenim un equip femení en el més alt nivell i és una de les nostres apostes de futur”.

En 2022, la instal·lació de vólei platja va complir el seu desé aniversari amb un registre superior de 113.000 usuaris entre els mesos d’abril a desembre. A més, va acollir més de 40 esdeveniments esportius de competicions amateur i federades, destacant tornejos com l’Open València Beachvolley. Així com les activitats gratuïtes dirigides de la Fundació Esportiva Municipal amb esports com a ioga, fitness, pilates, taitxí, gap i el programa esport i salut, entre altres activitats

“Demarcació de Costas ha donat autorització a l’Ajuntament per a procedir a un programa esportiu per a tot l’any que afavorirà el creixement i naixement de noves escoles esportives i la generació de clubs, que utilitzen les platges com una font de la pràctica esportiva, salut i dels valors que proporciona la pràctica esportiva, podent gaudir de tot l’any del front marítim per a la pràctica de l’esport, tot un privilegi que tenim a la nostra ciutat”, ha indicat Mateo.

Per finalitzar, el regidor ha recordat que “la instal·lació de vólei platja porta 10 anys a la ciutat i que gràcies a este acord creixerà des de la base, gràcies a l’afluència de xiquets i xiquetes que podran practicar este esport durant quasi tot l’any”.

Aquesta instal·lació és gestionada per la Fundació Esportiva Municipal, en col·laboració amb el ‘Club de Vólei Platja la Malva’. Des de la pàgina web d’este club es pot trobar tota la informació de la instal·lació, així com les reserves d’ús lliure i gratuït o les inscripcions per a escoles o activitats: www.beachbol.com