Menú

La superilla de La Petxina s’ompli de famílies per a celebrar la recuperació de l’espai públic

La vicealcaldessa i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Sandra Gómez, destaca “l’èxit” i “bon acolliment” que ha tingut la superilla de Petxina entre les famílies de la zona que aquest matí “han omplit de vida el carrer”, en el marc de la festa organitzada per la Regidoria per a donar a conéixer la intervenció a les persones residents en el barri. “Cal buscar un equilibri en l’espai públic perquè siga compartit”, ha afirmat i ha titllat de “incomprensible que enfront dels xiquets i xiquetes hi haja qui preferisca que els carrers estiguen plens de cotxes i contaminació”.

Sandra Gómez ha emplaçat al PP al fet que “diga a les famílies de La Petxina que mancaven d’espais de jocs i esplai per als més xicotets, llocs de trobada per als veïns en general i especialment per a les persones majors, que han de tornar els cotxes, els mals fums i el soroll”.

En concret, en la superilla de La Petxina ha actuat sobre 13.000 metres quadrats i s’ha recuperat l’espai dels carrers Palleter i Calixt III, generant una nova plaça i múltiples espais d’estada o de joc. Tota la zona es *haequipado amb centenars de bancs, jardineres amb més de 1.800 plantes arbustos i arbres, i fins i tot taules de pícnic, *pingpong i escacs, que els veïns i veïnes ja gaudeixen des de fa una setmana. S’ha creat una imatge original per a dotar d’identitat pròpia a aquesta intervenció de la mà del dissenyador Anaven Ramón.

Una vegada finalitzada i posada en marxa la superilla de la Petxina, la Regidoria d’Urbanisme ha licitat i està pendent d’adjudicació l’obra d’una nova superilla en Orriols. A més, estan també pendents de redacció els projectes de diverses actuacions similars més en diferents barris de la ciutat, que han sigut sol·licitades per la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius.