Menú

València presenta la seua nova marca turística

L’Ajuntament de València i Visit València presenten la nova marca turística de la ciutat, que ha estat dissenyada per l’estudi valencià Lavernia&Cienfuegos en col·laboració amb l’agència Weaddyou. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha afirmat que “portem anys treballant en un nou relat de ciutat, que posa en valor la nostra identitat, allò que ens diferencia i que ens fa únics. I ha arribat el moment que tot eixe treball es plasme en una nova imatge que inspire i englobe els atributs de la nostra ciutat.”

Gómez ha afirmat que “València ja no és la mateixa que en 2005, data de l’antiga marca. A la nostra ciutat el turisme ha evolucionat al ritme de la demanda de la societat, i ens hem adaptat a les expectatives i exigències tant dels turistes com dels residents valencians. Hem consolidat un model de gestió sostenible i ens hem convertit en una destinació més madura, més complexa, més completa. La nova marca és una necessitat per continuar avançant. I en este context, Lavernia&Cienfuegos han captat a la perfecció la nostra essència com a destinació urbana, autèntica, cosmopolita, vibrant i que no deixa de sorprendre”.

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha destacat el “impecable treball que han realitzat des de l’estudi de Lavernia&Cienfuegos. No només es tracta d’un estudi de disseny valencià, i amb un ampli coneixement sobre la nostra ciutat. A més, esta nova marca porta implícit el segell a la trajectòria i el prestigi dels nostres millors dissenyadors, i com no de Nacho Lavernia, que va rebre l’any 2012 el Premi Nacional de Disseny que atorga el Ministeri d’Economia i Competitivitat”.

Per la seua banda, Nacho Lavernia, soci fundador i director creatiu de l’estudi Lavernia&Cienfuegos, s’ha mostrat molt satisfet del resultat final, “per al nostre equip ha estat un privilegi participar en este projecte. Dissenyar una cosa tan rellevant per a la teua ciutat com la marca turística és una responsabilitat gran i un repte. Així són els treballs realment interessants”. Sobre els valors que engloba la marca, Lavernia ha destacat que “València és divertida i amable, però no és només això. És una gran ciutat amb una àrea metropolitana de més d’un milió i mig de persones, amb una història mil·lenària. Una ciutat amb uns recursos econòmics potents, moderna, oberta, vibrant… I hem centrat el treball sobre este concepte singular de vibrar: una València viva i vibrant”.

El procés de creació de marca arranca amb un primer treball de recerca i d’escolta al sector turístic. Després d’esta primera fase d’estudi i enquestes prèvies, es conclou que la nova marca turística ha de transmetre la idea d’una ciutat dinàmica i viva, en la qual, a més, hi ha un gran impuls creatiu, una activitat cultural de primer nivell, un patrimoni històric interessantíssim i un gran atractiu per a l’organització de congressos, esdeveniments culturals, professionals i de negocis.

El disseny del logotip, obra de Lavernia&Cienfuegos, transmet dinamisme i singularitat, i alhora es projecta com un element compacte i sòlid. Estes característiques permeten comunicar la potència i la vitalitat de la gran ciutat que és València. D’altra banda, s’ha optat per una marca monocromàtica que permeta adaptar el logotip als diferents atributs de la destinació i aporta, a més, una imatge formal i elegant.