Menú

L’Ajuntament reforça el personal en els servicis d’atenció presencial al públic

L’Ajuntament de València reforçarà l’atenció presencial al públic amb la incorporació de 14 persones al servici de Societat de la Informació que engloba el Padró. El regidor d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Borja Sanjuán, ha manifestat que des del consistori s’estan adoptant totes les mesures oportunes per a poder atendre presencialment i amb totes les garanties totes les persones que es presenten en qualsevol dependència municipal per a realitzar els seus tràmits amb l’administració.

“Hem eliminat la cita prèvia per a assegurar que tothom poguera tindre atenció, i estem reforçant servicis d’atenció presencial, els que tenen a veure amb servicis socials i els que tenen a veure amb el Padró, que sumarà 10 persones per tal de garantir l’atenció per a tots els veïns i veïnes”, ha subratllat el regidor, qui ha assenyalat que l’actual govern ha hagut de reforçar la plantilla municipal després de deu anys de pèrdua constant de personal. “Hem hagut d’incrementar, per exemple, el nombre de policies locals, perquè van estar deu anys sense contractar a cap. Els servicis públics, quan s’està molt temps sense contractar gent, es ressenten”, ha denunciat.

Sanjuán ha criticat que el govern anterior va optar per “una estratègia conscient de afeblir les administracions públiques”. “Van aprovar una normativa perquè els ajuntaments no poguérem contractar gent, i ara s’emporten les mans al capdavant quan veuen els efectes d’haver estat durant molts anys sense contractar gent en l’Administració”, ha explicat.

El també responsable d’Hisenda ha recordat que abans de 2015 es van congelar les noves contractacions de personal públic en totes les administracions, d’acord amb l’estratègia de retallades pressupostàries impulsada per a afrontar la crisi deslligada en 2008. Una situació, ha subratllat, que ara intenta revertir l’actual equip municipal. “El que estem fent nosaltres com a administració progressista és millorar el nombre d’empleats públics i la qualitat de l’atenció ciutadana”, ha explicat, “però això és un projecte de llarg recorregut, perquè costa molt poc desmantellar la cosa pública, però molt tornar a organitzar-la”.

Finalment, Sanjuán, ha fet una reflexió sobre esta circumstància, i ha argumentat que “es vol enganyar la gent dient-li que tindre menys empleats públics és més eficient, però això és fals: menys empleats públics generen pitjor atenció i pitjor garantia de drets”. Davant eixa tessitura, el regidor ha apostat per “incrementar el nombre d’empleats públics en aquelles àrees en les quals és obvi que hem de millorar”.