Menú

La ciutat de València registra un augment de l’ocupació en tots els districtes des de febrer de 2020

La ciutat de València ha registrat un descens de l’atur del 32,8% en els últims huit anys: en este període s’ha passat d’un total de 73.235 persones desocupades (al febrer de 2015) a 49.171 al febrer de 2023. Esta reducció s’ha reflectit en tots els districtes de la ciutat, tal com ha subratllat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, durant el balanç de l’ocupació a la ciutat que ha realitzat junt amb el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán. Entre els districtes on més ha baixat l’atur es troben l’Eixample i Extramurs, amb percentatges pròxims al 12%; mentre que a Camins al Grau, Benicalap o la Saïdia la xifra ha estat al vontant del 10%, i en Patraix, el 8%.

Tal com ha assenyalat Sandra Gómez, “en arribar al govern, ens vam trobar amb una ciutat fallida en l’àmbit ‘econòmic i en el laboral, i amb xifres de desocupació històriques, perquè mai s’havia treballat des de l’Ajuntament en matèria d’ocupació. I, per a nosaltres, revertir eixa situació era prioritari”. “Per això –ha continuat- impulsem l’agència València Activa, per a posar en marxa polítiques de generació d’ocupació que arribaren a tots els barris, especialment a aquells amb més dificultats d’accés a l’ocupació”. “Hui, huit anys després, i malgrat una crisi sanitària i una guerra, podem dir que València Activa ha sigut un èxit perquè la ciutat registra xifres històriques d’ocupació en tots els seus districtes i, especialment, als barris on hi havia més dificultats i on es van desplegar les oficines de Barris per l’Ocupació”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà.

Gómez ha argumentat que les polítiques d’ocupació que es van posar en marxa des de 2015 a través de València Activa “ens han permés inserir i donar una oportunitat laboral a moltíssimes persones de la nostra ciutat”. “Hem afavorit l’economia local, que és l’economia que està a peu de carrer, els nostres comerços, els nostres autònoms i les nostres xicotetes empreses”, ha recordat Gómez, qui s’ha referit als plans específics fets per a ells, “amb ajudes dirigides a la nostra economia local i amb iniciatives com ‘Amunt Persianes’ que ens ha permés millorar i augmentar el nostre teixit comercial”. “Però també hem volgut ser una ciutat que atraga inversions que ens permeten ser una ciutat referent en els àmbits europeu i internacional, amb iniciatives publicoprivades com Invest In València, que ja ha atret 15 empreses de base tecnològica”, ha afegit.

Per la seua banda, el regidor Borja Sanjuán s’ha referit a un dels reptes que es va fixar el govern municipal ja des de 2015, “que era baixar del llistó dels 50.000 aturats i fer-ho en tots els barris”, tal com ha recordat. “I hem registrat la millor dada de fa 17 anys, i a més estan arribant les oportunitats a barris on abans no arribaven; a districtes com la Saïdia, Jesús o Algirós, on l’ocupació està creixent molt”.

Sanjuán ha subratllat que les dades d’ocupació “són molt bons”, però ha reconegut que “encara queden 49.171 persones que no han trobat la seua oportunitat i per les quals ens continuarem esforçant amb polítiques d’ocupació, com la III Edició de la Fira de l’Ocupació que celebrarem el pròxim 4 i 5 d’abril a la plaça de l’Ajuntament” que, ha destacat, “es convertirà en una macrosala d’entrevistes de treball perquè les persones que no tinguen ocupació puguen trobar la seua oportunitat”, ha explicat.

De fet, en esta edició, la Fira duplicarà el nombre d’empreses participants, ja que han confirmat la seua presència un centenar de signatures, entre les quals es troben algunes com Aquaservice, Balearia, Belloré Logistics o Caixa Popular, entre altres.