Menú

València licita la redacció del nou edifici de Drassanes i del Pla de la Malva-rosa

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat la licitació de dos grans projectes per al districte del Marítim com són la redacció del projecte per al nou edifici d’habitatges al carrer Drassanes que donarà solució a l’actual bloc de Portuaris i, d’altra banda, la redacció del Pla Especial de la Malva-rosa que inclourà les actuacions plantejades en el Pla Integral de les Casetes Rosa. La vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha destacat la importància d’aquests dos projectes en El *Cabanyal i la Malva-rosa que “completaran la regeneració que s’està impulsant per part de l’actual govern municipal en tots els barris del Marítim des de 2015”.

Pel que respecta al nou bloc de cases, se situarà en una parcel·la de més de 2.100 metres quadrats al carrer Drassanes, a aproximadament 350 metres de l’actual Bloc de Portuaris. El nou immoble tindrà dos blocs de cases de 4 altures (PB+3), paral·lels al carrer Eugenia Viñes, separats per un espai lliure d’ús públic i units, a més, per un aparcament subterrani.

“En total albergaran al voltant de 70-80 habitatges públics de 1, 2 o 3 dormitoris, segons es definisca en el projecte definitiu que ara licitem. En qualsevol cas, els habitatges tindran entre 50 i 90 metres quadrats útils i més de la meitat serà de dos dormitoris. Aquest nou edifici servirà per a solucionar definitivament el problema que s’havia generat en el Bloc de Portuaris i que ens havíem compromés a arreglar”, ha explicat la vicealcaldessa.

Els equips d’arquitectes que es presenten a la licitació aportaran una proposta a nivell esquemàtic on es definiran la distribució d’habitatges, alçats, i característiques i prestacions de l’edifici, amb el que en breu coneixerem el disseny d’aquest nou edifici d’habitatge públic en el Cabanyal. De les propostes que es presenten, es triarà la que presente un major nivell d’eficiència energètica de l’edifici, una millor integració estètica a l’entorn del Cabanyal i que obtinga un major aprofitament quant a nombre d’habitatges a obtindre. La inversió total són uns 9 milions d’euros (IVA inclòs).

Pel que respecta al Pla Especial de la Malva-rosa, també s’ha iniciat la licitació per a redactar el projecte amb el qual avançar en la previsió i desenvolupament d’equipaments, dotacions i serveis necessaris per a la vida quotidiana del barri. El preu de licitació és de prop de 125.000 euros (IVA inclòs).

“Dins de les previsions del Pla, es tindran en compte qüestions plantejades per l’Associació de Veïns com són: un Pla per a les Casetes Rosa, la remodelació de la plaça 7 d’octubre i de la zona verda Vicente la Roda, la millora de la qualitat urbana dels carrers actuals, l’adequació de solars per a ús d’aparcament o l’obertura d’un carrer al costat de l’Hospital Sant Joan de Déu”, ha manifestat Gómez.

En aquest procés, es plantejarà a més una nova jerarquització del trànsit, en la qual es diferencia el viari perimetral per al trànsit de connexió amb la ciutat, del trànsit intern del barri, i creació d’una xarxa d’espais verds que connecte tots els espais lliures i equipaments del barri. El Pla Especial de la Malva-rosa incorporarà a més els aspectes urbanístics que es desenvolupen en el Pla Integral de les Casetes Rosa, el full de ruta de les quals es va presentar fa unes setmanes.

“Amb aquests dos projectes per al Marítim, avancem en la solució que permetrà als veïns i veïnes del Bloc Portuaris de disposar d’un habitatge digne, a més d’acabar amb un problema urbanístic i social conseqüència de l’abandó de l’anterior govern. I, d’altra banda, gràcies al nou Pla Especial de la Malva-rosa, i a actuacions com aquestes, millorem la qualitat de vida d els barris del marítim, augmentant a més l’habitatge públic disponible, aconseguint així millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Marítim”, ha finalitzat.