Menú

Urbanisme adjudica les reforma de la plaça Roma en el barri de Nou Moles

La Junta de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat l’adjudicació de la reforma de la plaça Roma en el barri Nou Moles a l’empresa Becsa, que realitzarà les obres per un import total de 557.823,72 euros i en un termini de sis mesos. El projecte, tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, naix de les propostes dels veïns i veïnes a través dels pressupostos participatius Decidim VLC i planteja la remodelació de la plaça Roma per a reestructurar-la i transformar-la en una plaça més accessible i integrada en el seu entorn.

“Les actuacions preveuen la transformació de tota la plaça en un espai per als vianants, de manera que es millore l’accessibilitat reduint les barreres físiques i es restringisca l’accés a vehicles de motor. Amb aquesta conversió en zona de vianants, es pretén fomentar un recorregut que afavorisca les interaccions socials i la convivència entre els veïns i veïnes del barri”, ha manifestat la vicealcaldessa.

La nova plaça, ha explicat Gómez, reserva “un gran espai obert i polivalent en el centre, com a zona d’estada. Al seu voltant inclourà diverses illes verdes amb arbres i bancs que conviden als veïns a quedar-se. Una de les illes disposarà d’una àrea de joc infantil i un altre espai per a activitats bio-saludables, potenciant i ampliant els usos de la plaça. S’incorporarà a més nou mobiliari urbà, vegetació, i una pèrgola per a generar més ombra sobre la plaça”.

“Amb aquesta obra oferim al barri de Nou Moles una plaça renovada que dinamitzarà el seu entorn, sumant al barri al projecte València, ciutat de places, que actualitza i dignifica l’espai públic dels barris de la nostra ciutat”, ha finalitzat Gómez.