Menú

Gómez crea el Fòrum de la Longevitat per a fomentar el talent de les persones majors

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l’Alcaldia, Sandra Gómez, ha constituït, al costat de la exregidora socialista Carmina del Río i l’expert en polítiques d’envelliment i dependència Gustavo Zaragoza, el primer Fòrum Valencià de la Longevitat amb l’objectiu de “fomentar el talent, el coneixement i l’experiència de les persones majors de la nostra ciutat”.

Gómez ha precisat que es tracta d’un espai de caràcter permanent des del qual s’elaborarà el programa electoral que atenga exclusivament les persones majors. “Hi ha una realitat incontestable i és que a mesura la població s’envelleix més cada vegada més i el pes de les persones majors de 60 anys és major”, ha assenyalat Gómez, qui ha advocat per tindre en compte que les ciutats “han d’estar fetes principalment per a comptar amb totes les perspectives i, per descomptat, amb la del segment poblacional que serà més important en molt poc temps”.

En aquest sentit, ha destacat el treball realitzat des de l’Ajuntament per canviar l’enfocament donat per a donar resposta a les necessitats d’aquesta part de la població, però ha afirmat que queda “un gran camí per recórrer per a abordar aquesta aquesta nova estructura socialdemogràfica des del punt de vista de la salut, però també des del punt de vista educatiu, cultural, d’oci i de les cures”. 

Referent a això, la candidata socialista ha recordat que aquest cap de setmana va presentar el Pacte Social per la Corresponsabilitat, juntament amb la Ministra d’Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, perquè la corresponsabilitat deixe de pertànyer a l’àmbit privat i forme part de les polítiques públiques, amb una xarxa de cures en tots els barris per als fills i filles, per a les persones majors i també per als qui cuiden dels altres”.

“Volem que València siga la primera ciutat que desplegament un Pacte Local per la Corresponsabilitat perquè la corresponsabilitat siga una cosa de tots i no sols de les dones”, ha reivindicat i ha manifestat que aquesta mateixa línia aspira al fet que València siga “una ciutat preparada per a les persones majors”.Sandra Gómez ha defensat que quan “una persona es jubila comença una nova etapa de la vida en la qual han de gaudir de tindre més temps lliure, però temps lliure de qualitat i, per tant, l’Ajuntament ha d’estar preparat per a atendre les seues necessitats”. “Hem d’oferir oci de qualitat i noves dinàmiques que no tenen per què estar vinculades exclusivament als centres d’activitats”, ha explicat.

Per part seua, Carmina del Riu ha defensat que la longevitat és la “revolució social del segle XXI” i ha reivindicat que l’augment de l’esperança de vida és “una conquesta democràtica impulsada per la socialdemocràcia, a través de l’Estat del Benestar”. “Som ací per a ajudar, però també perquè se’ns senta, per a tindre una presència activa en la societat”, ha assenyalat Del Riu qui ha explicat que aquest Fòrum de la Longevitat és un “espai de trobada oberta perquè les persones majors puguen participar i també ser reconegudes”.