Menú

València serà la seu de l’acte de lliurament dels guardons The World’s 50 Best Restaurants el pròxim mes de juny

València acollirà l’acte de lliurament dels prestigiosos guardons The World’s 50 Best Restaurants, que tindrà lloc el dia 20 del pròxim mes de juny, la qual cosa consolida la posició de la ciutat, de nou, com a referent de l’alimentació i l’alta gastronomia en l’àmbit internacional. Les Arts serà la seu de l’acte central del lliurament de guardons i, tal com ha destacat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano Garcia, “com ja va ocórrer en la 36 Gala dels Premis Goya o en la Gala Michelin España & Portugal, València es bolcarà en la celebració d’este esdeveniment que, congregarà a la ciutat els xefs més prestigiosos de tot el món, i que farà que tot el sector gastronòmic mundial tinga l’ulls posats ací”.

La convocatòria compta amb un ampli programa d’activitats, que inclou un fòrum de lideratge de pensament #50BestTalks; 50 Best Signature Sessions, i trobades gastronòmiques entre xefs internacionals i xefs valencians, a més de la cerimònia de lliurament de premis. Es preveu que es donen cita a la nostra ciutat 100 dels millors xefs del món, els qui també impartiran els seus coneixements a estudiants d’hostaleria locals a través d’una iniciativa de caràcter formatiu.

València ha acollit en els últims anys diferents esdeveniments i cites que han unit els àmbits de la gastronomia local i els projectes sostenibles de la ciutat. És el cas de la gala de la Guia Michelin España & Portugal 2022, en la qual es van entregar 3 noves estreles per a la ciutat, amb el que actualment suma 9; el reconeixement de València com European Smart City 2022, i la més recent, Capital Verda Europea 2024.

Per la seua banda, The World’s 50 Best Restaurants reflectix, des de l’any 2002, la diversitat del panorama culinari mundial. La llista anual dels restaurants més prestigiosos del món oferix una instantània d’alguns dels millors destins per a viure experiències culinàries úniques, a més de ser un baròmetre per a i un pioner de les tendències gastronòmiques mundials. La llista inclou també els 50 millors restaurants d’Amèrica Llatina, els 50 millors restaurants d’Àsia, els 50 millors restaurants d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, els 50 millors bars del món, els 50 millors bars d’Àsia, els millors 50 bars d’Amèrica del Nord, els 50 millors descobriments, i la sèrie #50BestTalks.

L’organització d’esta convocatòria ha destacat les qualitats de València com a ciutat íntimament relacionada amb el món de l’alimentació: la seua capacitat per a proporcionar productes de temporada sense deixar empremta en el planeta, des del Parc Natural de l’Albufera, on es cultiven diverses varietats locals d’arròs que suposen l’ingredient principal del plat valencià més internacional: la paella. Fins a la mar Mediterrània que proporciona peix fresc que se subhasta diàriament a la Llotja de Pescadors de la Marina de València, i que acaba en els menús de molts restaurants locals i mercats municipals. També l’apicultura urbana, instal·lada en una vintena de ruscos en alguns terrats d’edificis públics per a pol·linitzar i contribuir a la biodiversitat dels parcs de la ciutat. A més, des de 2019 València és la seu del CEMAS, Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible, de la FAO, i en 2017 va exercir com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.