Menú

L’Ajuntament modifica el PGOU per reurbanitzar i renaturalitzar l’avinguda d’Ausiàs March

La Junta de Govern aprovarà divendres una modificació del PGOU per reurbanitzar i  renaturalitzar l’avinguda d’Ausiàs March, una de les artèries d’entrada i eixida més transitades de València. La proposta que portarà la Regidoria d’Urbanisme a la reunió de la Junta de Govern reduirà un carril de circulació i traslladarà les àrees verdes a la proximitat de les façanes de les vivendes, incrementarà les zones per a vianants i la mobilitat sostenible enfront del vehicle motoritzat. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha declarat que “el que pretenem amb la renaturalització de l’avinguda d’Ausiàs March és que esta ciutat estiga preparada per a combatre els efectes del canvi climàtic i avançar cap a una ciutat més resilient a l’augment de les temperatures”.

Sandra Gómez ha recordat que “ahir precisament va haver un estudi que taxava l’impacte de les onades de calor en 900 morts a l’any en les grans ciutats d’Espanya i que assenyalava l’asfalt, la manca d’arbrat i l’excés de contaminació i de trànsit com a principals factors causants de l’augment de les temperatures i de l’efecte illa de calor”. La vicealcaldessa ha assegurat que “volem pegar-li la volta a això. Si ens hem merescut ser nomenats com a capital verda europea és perquè ens preparem amb projectes com estos per afrontar les conseqüències del canvi climàtic i per generar espais més verds i renaturalitzats alhora que generem espais socials i compartits per a tots els veïns i veïnes de Malilla, en Corts i la Font de Sant Lluís”.

La regidora de Desenvolupament Urbà ha reflexionat sobre “la dignificació de totes eixes vivendes que es troben davant d’una gran avinguda. Açò també va de model de barri, de model de ciutat. Ser veí o veïna d’una gran avinguda no té per què condemnar a viure sempre envoltat de contaminació acústica i mediambiental amb les greus conseqüències que això té per a la teua vivenda i per a la teua vida”.

Gómez creu necessari que “des de l’Ajuntament fem una aposta per buscar solucions innovadores com esta que, tot i permetre que Ausiàs March continue sent una gran zona d’entrada i eixida de la ciutat, puguem portar les zones verdes als laterals de les vivendes per afavorir i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de l’avinguda”.

Modificació del PGOU

La modificació del PGOU que s’aprovarà divendres permetrà un canvi d’usos de la via, que en l’actualitat té un 78% de l’espai dedicat al trànsit motoritzat i només un 22% per als vianants i la mobilitat sostenible. Amb les modificacions que s’introduiran, les proporcions s’invertiran ja que els vianants i el transport sostenible tindran el 66% de l’espai mentre que els vehicles de motor ocuparan el 34% de l’àrea. La nova modificació llevarà un carril per al trànsit motoritzat.

La proposta ubicarà les zones verdes als laterals de la via, el que crearà una frontera verda que separarà les façanes dels habitatges del trànsit dels vehicles. Esta modificació generarà també espais de trobada ciutadana com zones verdes o places, cosirà els barris, dinamitzarà la vida comercial i crearà espais públics a Malilla, en Corts, na Rovella i la Font de Sant Lluís.

Una vegada aprovada la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, caldrà licitar el disseny de la reurbanització de l’avinguda, que resoldrà qüestions com el futur de les passarel·les o les places d’aparcament, entre d’altres qüestions.