Menú

València presenta a Fitur la seua oferta d’esdeveniments tecnològics, posicionant-se com VLC Tech City, bressol de talent i imant d’inversions

L’Ajuntament de València, a través de València Activa i VLC Tech City, ha presentat en Fitur, la segona fira de turisme més important del món, l’oferta d’esdeveniments tecnològics que se celebraran a la ciutat al llarg de 2023 i que contribueixen a referenciar la ciutat com VLC Tech City i com a bressol de talent i imant d’inversions.

El regidor d’Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan, que ha participat en la taula de presentació ha reivindicat que “mai abans València ha comptat amb esdeveniments tecnològics d’aquesta envergadura que posen a la nostra ciutat en el mapa internacional de l’emprenedoria, la innovació i la tecnologia i que ofereixen grans oportunitats reals a l’ecosistema local.”

Així doncs, s’han presentat davant el públic de Fitur “esdeveniments locals amb impacte global i esdeveniments globals amb impacte local que enforteixen i fan créixer l’ecosistema valencià”, com el VLC Startup Market, Valencia Digital Summit, The Next Web València, F’Talks, o el Weird Market.

“Esdeveniments com els que hui presentem ajuden la ciutat a reafirmar-se com VLC Tech City, al fet que el món conega el potencial de les startups i al fet que València siga coneguda com un lloc on es pot invertir, trobar talent i créixer”, ha remarcat Sanjuan.

Aquesta activitat de presentació s’emmarca dins de les accions de visibilització de l’ecosistema que realitza la plataforma VLC Tech City, que recull en el seu Pla Estratègic com un dels seus objectius l’atracció d’esdeveniments internacionals tecnològics i el de la generació d’espais de connexió, reflexió i debat per a accelerar el creixement i desenvolupament del sector.

En aquest sentit, Sanjuan ha indicat que “per a aconseguir tot això han de sumar-se a les grans iniciatives impulsades per agents de l’ecosistema local altres iniciatives internacionals que servisquen de pont entre la indústria del sector a la nostra ciutat i la de l’exterior, i així contribuir a l’atracció d’empreses i inversió”.

Finalment, el regidor ha explicat que “ha canviat el que ve València a comptar a Fitur; hui presentem esdeveniments que formen part d’un millor projecte econòmic. L’atracció i impuls d’esdeveniments tecnològics forma part de l’estratègia per a transformar i millorar el model econòmic de ciutat, un model que contribueix a la dinamització de l’economia i del mercat de treball i que ja està donant resultats, ja que València té hui dia la millor xifra d’ús dels últims 16 anys.”

 

Esdeveniments clau per a ser VLC Tech City

 

VLC Startup Market

El VLC Startup Market és un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament de València per a convertir el cor de la ciutat -la Plaça de l’Ajuntament- en un gran aparador per a les startups i l’ecosistema valencià, i en un punt de connexió entre la ciutadania i tota la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a València. En la quarta edició, que es va celebrar el 15 i 16 d’octubre, més de 20.000 valencians i valencianes van acudir a aquesta trobada en el qual més de 60 startups van exhibir els seus productes i serveis, van interactuar amb solucions tecnològiques desenvolupades pel talent local i van accedir a les propostes més capdavanteres de l’ecosistema valencià.

 

Valencia Digital Summit

Valencia Digital Summit va celebrar la seua cinquena edició entre el 24 i el 26 d’octubre de 2022. Es tracta d’un esdeveniment que té com a objectius promocionar la cultura emprenedora i impulsar l’ecosistema tecnològic i innovador europeu, atraure i retindre talent i inversió, fomentar les aliances entre ecosistemes a nivell internacional i posicionar València en el mapa com a pol d’innovació. En 2022 ha tingut presència de més de 1500 startups, 400 inversors, 150 *corporates i ha oferit més de 60 hores de contingut en 5 escenaris.

 

The Next Web València

TNW Conference ha estat durant 16 anys en el centre de l’ecosistema tecnològic d’Amsterdam. Amb més de 10.000 assistents anuals l’esdeveniment ofereix resultats comercials reals en concentrar el més nou en tecnologia del moment, contribuint a la consolidació i creixement de l’ecosistema startup d’Amsterdam.

Ara és el moment de València i el 30 i 31 de març, TNW València portarà el cor de la tecnologia a la ciutat amb més de 2000 assistents, 300 startups, 50 exhibidors, 100 ponents, i més de 75 inversors.

 

F’talks

F’talks és l’esdeveniment internacional impulsat per KM Zero Hub per a debatre sobre les tendències, la disrupció i els desafiaments de l’ecosistema alimentari i abordar els desafiaments que afronta el sistema alimentari i que converteix a València en la capital de l’alimentació del futur. L’edició de 2022 va reunir més de 100 ponents nacionals i internacionals per a presentar les solucions que estan creant un millor futur de l’alimentació i va servir perquè més de 50 productes innovadors es donaren a conéixer davant el públic expert.

 

Weird Market

Weird Market és el mercat professional més important d’animació, videojocs i new media que se celebra a Espanya i un dels més importants a nivell europeu. La 14ª edició de Weird Market es va celebrar per primera vegada a València, on es van reunir nombrosos professionals de l’animació, videojocs i new media, es van presentar més d’una vintena de projectes mentre nombroses empreses connectaven amb talents emergents perquè els seus estudis van ser algunes de les puntes de llança de la seua programació.