Menú

La campanya ‘Per una Ciutat en Convivència’ aporta la mirada de la infància a l’Any Sorolla

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria d’Educació, ha obert el termini d’inscripció perquè els centres educatius de la ciutat participen en la XXVII Campanya ‘Per una Ciutat en Convivència’, una iniciativa perquè els escolars reflexionen sobre diferents temes i els plasmen en cartells que seran exposats en el mobiliari urbà de la ciutat. Sota el lema ‘València pintada pels ulls de Sorolla’, la regidoria d’Educació pretén així en la present edició aportar la mirada de la infància i la joventut a l’Any Sorolla, estimular l’expressió creativa de l’alumnat i fer-li que reflexione sobre la importància que va tindre la ciutat de València en l’obra del pintor Joaquín Sorolla.

La campanya forma part de les accions que desenvolupa la regidoria d’Educació dins de la Xarxa de Ciutats Educadores. Entre els objectius es troba el de sensibilitzar a la ciutadania a partir de dibuixos elaborats per l’alumnat dels centres educatius, potenciant una educació de valors humans i cívics en els diferents àmbits de la vida quotidiana. Enguany es pretén potenciar la mirada de l’alumnat cap al món de l’art i la pintura, més concretament als estils naturalista i luminista. La conclusió de l’anàlisi es plasmarà en l’elaboració lliure i creativa d’un eslògan original que reflectisca les conclusions recollides per l’alumnat participant, i un cartell que a través de dibuixos, collages i vinyetes narrades reflectisquen el tema triat.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “pretenem que la campanya servisca perquè l’alumnat esbrine sobre la mirada que el pintor valencià va tindre sobre la nostra ciutat”. Els treballs s’exposaran per tota la ciutat, a través del mobiliari urbà, projectant i convocant a la ciutadania a una reflexió comuna.

Ibáñez ha recordat que este curs “oferim als centres escolars un nou projecte educatiu per treballar a l’aula la vida i l’obra de Joaquín Sorolla, titulat “Sorolla, un passeig al costat de la mar”. A més, ha explicat que a través d’estes activitats “pretenem estimular la creativitat artística i fomentar el coneixement sobre el pintor, ja que és important involucrar als centres educatius en el full de ruta de la celebració de l’any Sorolla, una excel·lent oportunitat per acostar la figura del pintor a l’alumnat i reivindicar la importància de l’educació artística”. Per a la regidora, “l’educació artística, el foment de la creativitat i el coneixement de la història de l’art és clau en el procés d’aprenentatge de l’alumnat”.

El  període  d’inscripció està  obert fins al 31    de    gener, a través    de la web de la    regidoria d’Educació: https://educacio-valencia.es/