Menú

160 projectes de la sisena edició de decidimVLC 2022-2023 han sigut aprovats i passen a la fase d’execució

Elisa Valía: "Es tracta d'una edició que ha marcat un rècord en la implicació i la participació ciutadana"

En l’edició 2022-2023 dels pressupostos participatius decicimVLC, han sigut aprovats 160 projectes dels 320 que es van presentar a la fase de votació. 82 d’estes propostes compten amb l’etiqueta d’emissió climàtica 2030, que certifica que contribuixen al fet que València aconseguisca l’objectiu de ser una ciutat climàticament neutra l’any 2030. Esta edició ha comptat amb un pressupost de 16 milions d’euros, el més alt de la història.

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha explicat que “l’execució d’estos projectes començarà l’any 2023 i es tracta d’una edició que ha marcat un rècord en tots els indicadors que utilitzem per a valorar la implicació i la participació ciutadana en el procés”. Ha participat un major nombre de persones, s’han presentat més proposades que en anteriors edicions, ha tingut més suports, més volum de votants i més visites a la web https://decidimvlc.valencia.es/ . Segons la regidora “tots els indicadors indiquen que estem consolidant entre la ciutadania els pressupostos participatius i estem arribant cada vegada a més gent. En total, comptant amb les diferents fases han participat un total de 27.819 persones, de les quals un 54% són dones i el 46% homes. La franja d’edat que més ha votat és la de 40 a 45 anys que suposa el 17,4% dels votants, seguida de la qual va dels 45 als 49 anys.

En la fase de votació, que és en la qual més gent intervé, han participat 23.445 persones, un 26% més que en l’edició anterior en la qual van votar 18.624 ciutadans i ciutadanes. La regidora ha destacat el fet que “mentre que en les anteriors edicions l’evolució de l’ús de l’aplicació havia sigut lineal, en esta teníem el repte de fer enlairar la intervenció de la ciutadania i la utilització de l’eina, i l’hem aconseguit. En les tres edicions del segon mandat hem augmentat l’ús de la aplicació en un 75%. La regidora ha valorat estes dades com “molt positives”, i ha assenyalat que “la participació de la ciutadania en esta edició del decidimVLC pràcticament s’ha duplicat”.

Valia també ha explicat com 15 de les 160 propostes aprovades corresponen a les destinades a l’equilibri territorial, una de les novetats implementades en esta edició, que compten amb un pressupost de tres milions d’euros, mentre que la resta de propostes són les que s’han votat en cadascun dels districtes. “D’esta manera” ha afirmat la regidora, “arribem a tots les zones de la ciutat, també a les quals tenen menys població, que per tant, partixen d’una situació de desavantatge”.

Per a finalitzar la compareixença, la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha destacat el fet que “actualment estan executats prop del 88% dels projectes de les edicions anteriors, la qual cosa deixa clara la utilitat i el bon funcionament d’estos processos participatius”.