Menú

Urbanisme durà a terme un pla de recuperació d’espai públic en els districtes d’Extramurs i L’Eixample

Sandra Gómez: “Amb aquest projecte definirem quines seran les millors ubicacions per a les futures superilles que demanden els veïns i veïnes”

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat la licitació d’un pla de recuperació d’espai públic en els districtes d’Extramurs i L’Eixample, que permetrà estudiar i definir les millors ubicacions per a la implantació de noves superilles en aquests dos districtes. El pla, que comptarà amb un equip de professionals experts en espai públic, mobilitat urbana i participació ciutadana, es redactarà en un termini de set mesos una vegada siga adjudicat, segons ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

L’àrea de treball del pla a executar és la compresa entre la ronda interior, l’antic llit del riu Túria i les avingudes Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero. “El pla estudiarà i definirà les millors ubicacions per a la implantació de noves superilles de dimensions entre 200 i 350 metres, jerarquitzant el viari. Les superilles, com a sistema de distribució d’espai públic, suposen un canvi cap a la pacificació del trànsit i la mobilitat sostenible, generant més espai públic amb nous usos per a la ciutadania, com a zones de joc o d’estada, o noves zones verdes”, ha manifestat Gómez, qui ha recordat que aquest tipus d’actuacions han sigut demandades pels veïns i veïnes.

Amb això en ment, el pla analitzarà la mobilitat dins de l’àmbit, les característiques de l’espai públic i la planificació de les actuacions que es consideren viables. L’equip encarregat de redactar el pla comptarà amb un mínim d’experts en espai públic, mobilitat urbana i participació ciutadana.
El termini estimat per a la redacció del pla és de set mesos una vegada s’adjudique, per la qual cosa es disposarà d’ell al llarg de 2023. Amb el pla es vol donar resposta a la demanda veïnal d’aquesta mena d’espais, que han tingut molt bona acceptació en altres ciutats i també ací a València, on s’han presentat fins a set peticions de superilles en l’última edició dels pressupostos participatius.

En les pròximes setmanes s’inicien, a més, les obres de la superilla de la Petxina, la primera superilla de la nostra ciutat i les obres de les superilles d’Orriols es troben actualment en licitació. L’àrea d’urbanisme de l’ajuntament ha posat en marxa un estudi per a conéixer l’impacte real d’aquesta mena d’actuacions en el seu entorn, a nivell social i econòmica. Aquest estudi permetrà definir un marc que recopile o considere aquesta mateixa informació en les obres que es duguen a terme en el futur, per a anticipar-se a possibles problemes o impactes negatius.