El nostre llegat
19 de abril de 1979
Constitució de l’ajuntament democràtic de la ciutat de València.
Octubre 1981
El socialista Ricard Pérez Casado és nomenat alcalde de València.
Abril 1981
Creació de Fundació Esportiva Municipal per al foment de l’activitat física i la promoció de l’esport entre els veïns.
Octubre 1982
Arranquen les obres en col·lectors i emissaris d’aigües residuals per a netejar les platges de València.
1986
S’inaugura el primer tram del parc que ocupa l’antic llit del riu Túria.
1987
S’inaugura el Palau de la Música.
Demolició de Cambres Beccari i cessió del sòl per a alçar l’actual Centre Superior d’Investigació i Salut Pública.
Desembre 1988
S’aprova el Pla General d’Ordenació Urbana de València.
Gener 1989
La socialista Clementina Ródenas és nomenada alcaldessa de la ciutat de València.
1990
Arranca la construcció de l’actual Passeig Marítim de València des del Port fins a Alboraia.
1991
Rita Barberá (PP) assumeix l’alcaldia de València en coalició amb Vicente González Lizondo (Unió Valenciana). En paraules d’un promotor immobiliari, la gestió de Rita va consistir a reblir amb enrajolat fins al sostre el PGOU fins que va esclatar la bambolla immobiliària. Des de 2008 d’ara en avant es va deixar arrossegar.
2007
La socialista Carmen Alborch es presenta a les eleccions municipals de València proposant una idea moderna i transformadora de ciutat.
2015
Es constitueix el Govern de la Nau amb el suport del Grup Municipal Socialista.
Agost de 2016
Sandra Gómez assumeix el càrrec de portaveu del Grup Municipal Socialista.
L’ajuntament ix de la fallida, el deute es redueix dràsticament i els terminis de pagament a proveïdors se situen entre els més eficaços d’Espanya.
2019
El PSPV-PSOE és el partit que més millora els seus resultats respecte a les eleccions anteriors i això permet la reedició d’un govern progressista, naix el pacte del Rialto.
Sandra Gómez assumeix l’àrea d’Urbanisme i escomet la transformació de la ciutat per a retornar-la als veïns impulsant una ciutat de persones que substituïsca a la ciutat dels cotxes, mitjançant el projecte València Ciutat de Places.
Es projecten intervencions tàctiques i de gran importància en la Plaça Segòvia; la Plaça Calabuig i els carrers de Lorenzo Flor i Rosario; es transforma la Plaça del Mercat i l’entorn de la Plaça de Bruges per a rescatar l’entorn monumental de la Llotja, el Mercat Central i l’Església dels Sants Joans; es transforma la Plaça de la Reina, es milloren les plaça de l’Almoina i de l’Arquebisbe; s’actua en la plaça i la galeria del *Tossal; es milloren les places de Sant Marcelino, del Pilar, Sant Sebastià i Sant Agustí. S’escomet una obra de gran importància per a retornar als veïns la plaça la Reina. S’actua en les places de Rojas Clemente, Antonio Eiximeno, Nolasco i Ermita de Sant Jerònim. Es convoca el concurs d’idees per a culminar la transformació de la plaça de l’Ajuntament, que ja ha deixat de ser una rotonda ocupada per vehicles de motor.
2020
València desenvolupa una eina per a estimar les emissions de carboni que genera l’activitat turística i assumeix compromisos de neutralitat en petjada de carboni l’any 2030.
2021
La Policia Local convoca una àmplia oferta d’ocupació pública per a recuperar una plantilla minvada per les jubilacions.
2022
Valéncia alberga la Gala dels Premis Goya en plena celebració de l’Any Berlanga, en homenatge al centenari del genial cineasta valencià.
Valéncia és designada per la Unió Europea Capital del Turisme Intel·ligent.
València assumeix la capitalitat mundial del disseny.