L’execució en habitatge de Catalá no arriba ni al 5% mentre el preu de venda es dispara a València
- Sanjuan recorda que el preu del lloguer també ha pujat un 27% mentre Catalá només pensa en els especuladors
El portaveu del Grup Municipal Socialista, Borja Sanjuan, ha denunciat hui que l’execució del pressupost en matèria d’habitatge no arriba ni al 5 per cent, segons les dades publicades a 30 de novembre de 2024. Així, ha lamentat que María José Catalá estiga “de braços plegats, mentre el preu de venda de l’habitatge es dispara un 30 per cent i el del lloguer un 27 per cent”.
En aquests termes s’ha pronunciat després de fer-se públic l’informe d’una immobiliària que assenyala que la Comunitat Valenciana lidera l’increment de preu dels pisos de segona mà a Espanya i que València es troba entre els municipis valencians que han registrat pujades per damunt del 20 per cent.
“Hui s’ha donat a conéixer que l’increment del preu de l’habitatge a València és de quasi un 30% en un sol any, això vol dir que cada tres anys, si seguim a aquest ritme, es doblegaran els preus de cadascuna dels habitatges que hi ha a la ciutat”, ha advertit l’edil qui ha denunciat que “mentrestant, María José Catalá només ha executat menys del 5% del pressupost en habitatge”.
Per a Sanjuan, “les dades demostren que l’Ajuntament està fent una política que afavoreix als especuladors i que permet que s’estiga venent la ciutat a trossos”. Per això ha exigit a María José Catalá que “pose fre a l’especulació que s’està produint amb l’habitatge a la nostra ciutat i que aprove mesures contra els especuladors, en lloc de mesures per a afavorir-los perquè en cas contrari moltes persones que viuen hui a València dins de 3, 4 o 5 anys ja no seran veïns i veïnes nostres”.
El portaveu socialista ha recordat que la seua formació va presentar una moció a l’octubre amb una bateria de propostes perquè el govern municipal “començara a prendre mesures davant la crisi d’accés a l’habitatge que està travessant la ciutat davant la inactivitat de l’Ajuntament de València”. Entre les mesures que Catalá va rebutjar figuraven “l’aplicació de la Llei d’Habitatge i la declaració de zona tensionada, la modificació del Pla General per a prohibir completament que els habitatges i baixos comercials puguen utilitzar-se com a allotjaments turístics, prohibir la compra especulativa o exigir al president Carlos Mazón que l’Habitatge de Protecció Pública ho siga per sempre i no es puga privatitzar”.