Menú

La política procotxe de Catalá empitjora per seté mes consecutiu els trajectes de l’EMT

  • María Pérez denuncia que l’augment del trànsit que provoquen les mesures de mobilitat de Catalá perjudiquen el transport públic.

  • La regidora socialista adverteix que la velocitat comercial de l’EMT ha baixat quasi un 3% respecte a l’any anterior

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que les polítiques de María José Catalá de donar prioritat al vehicle privat en totes les vies de la ciutat “està llastrant el servei de l’EMT que, per seté mes consecutiu, ha tornat a perdre velocitat comercial i, per tant, ha empitjorat els temps de trajecte per a tots els usuaris, que han de passar més temps en l’autobús per a arribar a la seua destinació o esperar més en les parades”.

Pérez ha assenyalat que en aquesta ocasió, la velocitat comercial ha descendit un 3% respecte al mateix mes de l’any anterior. “Portem set mesos de pèrdua de qualitat del servei de l’EMT. És a dir, que des que María José Catalá va començar a posar en pràctica les seues polítiques de mobilitat, els autobusos urbans tarden més a recórrer el trajecte i això es deu a la prioritat que li ha donat aquest govern al cotxe”, ha manifestat.

Pérez ha explicat que “els autobusos públics van més lents i això es tradueix en menor freqüència de pas i més temps per a arribar al destí dels usuaris”. En eixe sentit, ha apuntat que “si l’Ajuntament de València ha optat per una política que afavoreix l’ús del vehicle privat i que incrementa el trànsit, és normal que els autobusos de l’EMT es vegen afectats per aquest increment de trànsit i per tant, reduïsquen la seua qualitat de servei”.

La regidora ha destacat que, “examinats les últimes dades de juny i juliol, comprovem que la situació d’empitjorament continua ferm per seté mes consecutiu, confirmant una tendència negativa que afecta la qualitat de servei en el nostre transport públic”, ha continuat.

“En el Partit Socialista ens preocupa que el servei de l’EMT s’estiga veient afectat per l’increment de trànsit generalitzat a la ciutat i ens preocupa fins i tot més que, en lloc d’assumir aquesta realitat i buscar solucions, el regidor de Mobilitat estiga obviant aquesta baixada de qualitat de servei”, ha afegit Pérez.

La regidora socialista, a més, ha mostrat la seua preocupació perquè la situació de pèrdua de qualitat del servei en l’EMT “continue empitjorant durant els pròxims mesos”. Una situació, ha apuntat, que està repercutint sobre els mateixos treballadors de l’empresa municipal, que estan patint l’estrés i la tensió que provoca el trànsit i en conseqüència el descens de la qualitat del servei.

“El transport públic era una prioritat per a l’anterior govern progressista i, per això, es van encadenar mesures per a afavorir el seu ús. No obstant això, l’aposta del govern del PP per afavorir el vehicle privat està llastrant la qualitat del transport públic. Deia que la seua prioritat era el transport públic, però quan han de triar que és quan es demostren les prioritats, es tria afavorir el trànsit privat enfront del transport públic”, ha finalitzat.