Menú

El frau del Pla d’Habitatge de Catalá inclou un edifici acabat que manté tancat des de fa més d’un any

El portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha denunciat que el Pla d’Habitatge que ha presentat María José Catalá és un “frau perquè a més d’incomplir la seua promesa electoral de construir 1.000 noves al llarg de la legislatura també inclou edificis que ja s’havien acabat amb el govern progressista i que porta un any aparcat i sense ús per la seua incapacitat de posar-lo en marxa”. 

“El pla que ha presentat María José Catalá aquest matí amb prop de mil habitatges és un frau no solament perquè ha comptabilitzat entre eixos habitatges les que va deixar en marxa el govern progressista, demostrant que no té nous projectes, sinó perquè fins i tot ha comptabilitzat algunes que ja estaven fins i tot acabades”, ha incidit.

Sanjuán, a més, ha destacat que de les quasi un miler que ha proposat Catalá “com el seu gran pla d’habitatge, solament ha començat 69. El que està fent en realitat Catalá és tractar de tapar amb els projectes que recicla del govern progressista la seua absoluta falta de gestió durant aquest any”.

En aquest sentit, ha recalcat la incapacitat del govern del PP i de Vox de posar en marxa projectes nous no sols en matèria d’habitatge sinó en totes les àrees de l’Ajuntament de València. “L’única cosa que estan fent, més enllà d’estalviar-los 70 milions d’euros a les grans empreses i als grans propietaris d’apartaments turístics mentre retalla les inversions en els barris, és intentar apropiar-se del que vam fer nosaltres”, ha incidit.

Fracàs ajudes lloguer d’habitatge

D’altra banda, la regidora socialista Nuria Llopis també ha alertat del “nou fracàs” del PP amb les ajudes al lloguer jove després que centenars de joves no hagen pogut cursar la sol·licitud a conseqüència de la fallada informàtica que s’ha produït a l’Ajuntament.

“Just el mateix dia que la senyora Catalá presentava el seu frau de Pla d’Habitatge s’acabava el termini de presentació per a les ajudes al lloguer que molts joves no han pogut tramitar a causa de la incapacitat d’aquest govern d’articular mesures alternatives a la fallada informàtica generalitzada que s’ha produït a l’Ajuntament”, ha indicat.

Aquesta fallada, ha continuat Llopis, “ha col·lapsat i paralitzat el treball del funcionariat i dels tràmits habituals del propi Ajuntament entre ells la sol·licitud d’aquestes ajudes i l’única solució que ha donat la senyora Catalá és enviar a la gent a Correus a fer el registre allí. Un tràmit que els farà perdre tant diners com temps. Exigim a la senyora Catalá que, a causa de les fallades informàtiques, amplie el termini de presentació d’aquestes ajudes al lloguer llevat que el que pretenga és que no se sol·liciten les ajudes per a no concedir”, ha finalitzat.