Menú

Catalá aposta pel model turístic del malbaratament i descontrol de Camps i Barberá

  • Borja Sanjuán denuncia que el PP celebra el seu primer any de mandat “amb un discurs plagat de mentides i de faules”
  • “Proposa recuperar grans esdeveniments com la Copa Amèrica després d’aprovar una moratòria per a frenar la massificació”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Borja Sanjuán, ha lamentat la volta al passat que vol impulsar Catalá amb la recuperació de grans esdeveniments com la Copa Amèrica que “continuïn massificant turísticament València i que, a més, retornin a la ciutat al passat de malbaratament, corrupció i fallida econòmica”. 

“María José Catalá és una alcaldessa de fa 20 anys. No pot ser que l’única proposta que faci sigui la de gastar moltíssims diners públics per a atreure un gran esdeveniment només unes setmanes després d’aprovar una moratòria on parlava que l’excés de turisme a la ciutat estava generant un problema a l’hora de viure a València”, ha incidit.

Sanjuán s’ha manifestat en aquests termes en resposta al balanç del primer any de mandat que ha realitzat Catalá. Un aniversari, en paraules del portaveu adjunt dels socialistes, “que ha celebrat amb un discurs plagat de mentides i de faules com que està impulsant la Capital Verda Europea quan, en realitat, el que està fent és revertir zones per als vianants com la Petxina i projectes de renaturalització com Pérez Galdós per a donar més espai al cotxe o assenyalant que està incrementant els carrils bici quan els únics que ha executat són els que va deixar en marxa l’anterior govern mentrestant, al mateix temps, el seu govern treballa en l’eliminació de molts d’ells”.

El regidor socialista ha subratllat que Catalá també presumeix ara d’haver restringit les llicències per a apartaments turístics amb un pla que van deixar els socialistes en marxa a Ciutat Vella i que ella es negava a aplicar. “Va aplicar la moratòria per la pressió social i dels socialistes, però en realitat no tenia gens de ganes de fer-ho com demostra amb les seves declaracions. El seu model és el turisme sense control i per això aposta per la Copa Amèrica, per no aplicar cap taxa turística i per aplicar un fre als apartaments amb la boca petita mentre anima als empresaris a continuar invertint”, ha dit.

El responsable socialista ha retret el “contrasentit de totes les contradiccions de Catalá en les quals està incorrent al capdavant de la ciutat. Diu que és feminista i que respecta la diversitat, però el que fa realment és esborrar a la dona de les accions positives en matèria d’ocupació i atacar als col·lectius LGTBI de la ciutat mentre boicoteja la celebració de l’Orgull”.

En matèria econòmica, el portaveu adjunt dels socialistes ha criticat el “model d’economia precari en el qual està treballant el PP de Catalá i que condueix la ciutat cap a la fallida que ja va viure de la mà de Barberá i de Camps”.

“Tornen una altra vegada a un sistema de malbaratament, orientat exclusivament a portar més visitants i a alimentar el descontrol en lloc d’utilitzar la inversió pública per a construir un nou model que generi millors salaris i que no repeteixi els errors del passat. No pot ser que la proposta de la València de 2024 sigui exactament la mateixa que la que van fer en el seu moment Camps i Rita Barberá”, ha continuat.

Per a Sanjuán, no és de rebut que després de després de materialitzar una “estafa fiscal” de 70 milions d’euros per a afavorir als que més tenen i “que ha provocat serioses retallades en la prestació de serveis, Catalá pretén apostar per un esdeveniment esportiu elitista que suposarà un desemborsament de desenes de milions de diners públics als valencians i valencianes a costa de continuar reduint les inversions dels barris”, ha finalitzat.