Menú

Catalá exposa a València a una sanció milionària per revertir la superilla

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que la decisió de Catalá de revertir la superilla de la Petxina ha exposat a València a una sanció de més d’un milió d’euros. Eixa és la xifra que hauria de pagar l’Ajuntament si el Ministeri certifica que els últims canvis del govern de PP i Vox són motiu de sanció greu.

“Des del Partit Socialista alertem des del primer dia que eliminar espais per als vianants en la superilla de la Petxina per a fer places d’aparcament no sols era contrari als principis d’una ciutat sostenible sinó que, a més, podia posar en risc el finançament europeu que rep el projecte. I ahir aquesta possibilitat es va obrir completament després que el Ministeri requerira a l’Ajuntament que aclarisca les modificacions que ha realitzat sense avís previ i li recordara que les actuacions finançades amb fons europeus no poden canviar-se durant cinc anys”, ha manifestat Pérez.

La regidora ha assenyalat que l’article 62 de la Llei General de Subvencions estableix que les infraccions greus seran sancionades amb el doble de la quantitat subvencionada el que, en el cas de la superilla de la Petxina, suposaria al voltant d’un milió, ja que l’obra va tindre un cost de 650.000 euros.

“Va ser Catalá qui va declarar que no anava a tocar la superilla de la Petxina fins dins de cinc anys perquè això suposava que València perdera els fons europeus amb els quals es va finançar l’obra. Però, a penes uns mesos després de les seues afirmacions, ha decidit arriscar més d’un milió d’euros de tots els valencians i valencianes només per a permetre que els cotxes puguen campar a pler per l’espai que va recuperar l’anterior govern per als vianants”, ha continuat l’edil socialista.

Pérez ha destacat que en la superilla de la Petxina, Catalá està actuant en contra dels principis de mobilitat que van contribuir al fet que València fora declarada Capital Verda Europea com era disposar més espai per als vianants i menys als cotxes privats per a reduir la contaminació.

Per tot això, la regidora ha anunciat que des del grup socialista “es demanarà tota la informació sobre aquest assumpte a l’Ajuntament, ja que la senyora Catalá ha d’explicar a la ciutadania per què posen en risc la bona gestió d’aquest Ajuntament a més de no haver explicat encara per què els espais per als vianants no són la seua prioritat i sí els del cotxe”.