Menú

Els socialistes exigeixen a Educació que corregisca als col•legis que fixen punts d’admissió discriminatoris

El regidor socialista Borja Sanjuán ha anunciat que el grup municipal socialista realitzarà un requeriment a la Conselleria d’Educació perquè aclarisca als centres educatius de València que l’adjudicació del punt de centre “no pot contindre en cap cas contingut discriminatori com el que han fixat nou col·legis i instituts de la ciutat mitjançant el qual donen prioritat d’accés als alumnes els pares i les mares dels quals tinguen treball. És a dir, que posa traves als estudiants els progenitors dels quals estiguen en atur”, ha manifestat.

En cas contrari, ha apuntat, “Educació estaria contravenint la Constitució Espanyola perquè la Conselleria no pot permetre que hi haja segregació entre xiquets i xiquetes. El que estan fent en aquests moments aquests nou centres és inconstitucional perquè atempta contra el principi d’igualtat i no discriminació. La Conselleria té una responsabilitat inqüestionable i no permetrem que es pose de perfil en aquesta qüestió”, ha continuat.

En aquest sentit, ha incidit en què els socialistes exigiran a la Inspecció Educativa que advertisca als centres de València que hagen inclòs aquest punt que estan fent un ús discriminatori que atempta contra la Constitució Espanyola.

“En el cas que la Conselleria no faça el seu treball, posarem els serveis jurídics del Partit Socialista a la disposició de totes les famílies que vulguen denunciar un cas de discriminació on els afecta aquest punt pel qual els seus fills i filles deixen d’accedir al centre al qual tindrien dret perquè s’està permetent des de la Conselleria que es tracte pitjor als fills i filles de les famílies més desfavorides”, ha alertat.

Sanjuán ha assenyalat que estem davant “un dels fets més greus que s’han produït en els últims mesos de govern del PP i Vox i mira que han ocorregut uns quants ja a la ciutat”. I tot, ha incidit, “a conseqüència de la decisió de la Conselleria d’Educació d’oferir un punt discrecional als centres educatius perquè determinen l’admissió d’alumnes i alumnes”.

Fruit d’això, ha continuat, fins a nou centres de la ciutat han optat per fixar el punt de requisit “que té un clar contingut discriminatori en l’accés d’alumnes i alumnes. I és que hi ha centres que prioritzaran que els fills de pares que tenen un treball vagen per davant dels fills de pares que estan en l’atur, cosa que significa una discriminació als xiquets i xiquetes que, a més, tenen una pitjor situació personal i familiar. És un clarament inconstitucional que atempta contra el principi de no discriminació i d’igualtat i per això, com a Partit Socialista, enviarem un requeriment a la Conselleria d’Educació perquè aclarisca als centres que el punt de centre no pot contindre en cap cas un contingut discriminatori”, ha finalitzat.