Menú

La paraula que defineix el primer any de Catalá com a alcaldessa és retrocés

El regidor del grup municipal socialista Borja Sanjuán ha afirmat que “la paraula que defineix el primer any de María José Catalá com a alcaldessa de València és la de retrocés ja que aquesta ciutat ha passat de ser un referent en polítiques socials i transformacions urbanes a ser reprovada constantment per diferents institucions”.

Sanjuán ha valorat en aquests termes el primer any de mandat de PP i Vox a València en el qual, en la seua opinió, s’ha posat de manifest “el retrocés d’una ciutat guardonada com a Capital Verda Europea i que recentment està revertint conversions en zona de vianants”. En aquesta línia, ha recordat que la comissió europea va reprovar el negacionisme climàtic d’un dels seus regidors.

“Hem deixat de ser una ciutat –ha continuat- que era referent en drets i en llibertats a tindre un ajuntament que té que contraprogramar la celebració de l’Orgull perquè està en el govern els qui censuren a les persones LGTBI”.

Igualment, ha denunciat que València era referent en “polítiques actives per a la igualtat de la dona i ara ha de rebre l’estirada d’orelles del Síndic de Greuges perquè ha eliminat les polítiques de promoció de les dones en l’ocupació”. Sanjuán ha denunciat també “el retrocés d’una ciutat que estava buscant un model econòmic alternatiu i que hui ho fia tot al turisme”. Així, ha recordat que València es “caracteritzava per estar atraient les inversions internacionals més importants mentre que hui solament està centrat en un model d’Airbnb”.

Per a l’edil socialista, “el que ha de fer la senyora Catalá és entendre que la ciutat de València és molt més avançada del que ella té al cap i que no pot imposar als valencians i les valencianes viure en un model dels 90”. “Va més de 30 anys per darrere del que mereix aquesta ciutat”, ha sentenciat.