Menú

Catalá exclou als col•lectius de la seua campanya per a tapar les reivindicacions LGTBI

El regidor socialista Borja Sanjuán ha criticat la campanya que ha llançat el govern de Catalá per a contraprogramar els actes de l’orgull organitzats pel col·lectiu LGTBI de la ciutat. “Volem denunciar com a Partit Socialista un nou atac als col·lectius LGTBI de València a compte aquesta vegada de la campanya institucional de l’Ajuntament que utilitza el terme tolerància en lloc de respecte. Quan tu toleres alguna cosa és perquè no t’agrada o no et sembla normal i un ajuntament no pot dir que tolera al col·lectiu LGTBI sinó respectar-ho i defensar els seus drets”, ha manifestat.

Sanjuán s’ha manifestat en aquests termes després de conéixer la campanya que ha posat en marxa el govern del PP i Vox que pretén, al seu judici, “tractar de tapar la reivindicació de l’orgull que organitzen tots els anys les associacions LGTBI i que enguany, per primera vegada, no comptarà amb suport institucional”.

A l’inrevés, ha puntualitzat, ja que el govern de Catalá ha convocat una sèrie d’actes dels quals ha exclòs directament al col•lectiu LGTBI. “El PP el que ha fet hui és presentar una contraprogramació dels actes de l’orgull. Per primera vegada, l’Ajuntament no solament no se suma als actes dels col•lectius LGTBI com a Lambda sinó que els contraprograma i organitza una festa el dia 21 per a evitar que el protagonisme el tinga la reivindicació del dia de l’orgull del dia 28”, ha sostingut.

En aquest sentit, ha manifestat que el Partit Socialista “estarà sempre del costat dels col•lectius i, a més, continuarem denunciant la política de pinkwashing de Catalá que l’única cosa que intenta és tapar que tenim el primer govern homòfob en moltíssims anys de democràcia de la ciutat de València”, ha subratllat.

Sanjuán ha qüestionat que aquesta maniobra siga un error de l’Ajuntament sinó més aviat, ha assenyalat, “és una declaració d’intencions que se suma a la llarga llesta d’atacs constants al col•lectiu LGTBI com l’esborrament dels bancs arcs de Sant Martí o l’intent de controlar i minimitzar els Gai Games entre molts altres. “Amb aquesta programació d’actes alternatius, Catalá vol excloure als col•lectius i amagar el caràcter reivindicatiu del dia 28”, ha finalitzat.